Situaţia a fost prezentată azi ministrului sănătăţii, care s-a aflat în vizită de lucru în judeţul Ialomiţa. Sorina Pintea a apreciat că, începând de anul trecut, indicatorii principalei unităţi medicale din judeţ s-au îmbunătăţit, însă există o mare nevoie de personal specializat şi aparatură medicală. „Cele mai multe investiţii propuse sunt pe fonduri europene, dovadă că există preocupare pentru dotarea spitalului judeţean, astfel încât actul medical să se desfăşoare în condiţii normale. E adevărat că personalul medical este important şi că medicul trebuie să primească ceea ce are nevoie pentru a-şi face treaba. Dar merită să apreciem eforturile managerului, echipei medicale şi a conducerii Consiliului Judeţean. Am sugerat ca atunci când luaţi decizii privind dotarea cu aparatură să vă consultaţi şi cu medicii, care ştiu cel mai bine de ce au nevoie.”
Spitalul Judeţean de Urgenţe din Slobozia a scos la concurs 27 de posturi pentru medicii specialişti, iar necesarul real este de 32, precizează managerul Mariana Iancu: „Situaţii critice avem la neonatologie, la pediatrie, unde avem medici pensionari, la cardiologie, unde din cei doi medici unul iese la pensie în vară şi aproape toate secţiile sunt deficitare. Dar am adus şi medici tineri, am înfiinţat compartimentul de urologie, am dezvoltat compartimentul de dermatologie, au venit şi ATI-şti.”
Pentru atragerea tinerilor medici la Slobozia, Consiliul Judeţean Ialomiţa oferă câte 3.000 lei lunar specialiştilor cu venituri de sub 5.000 lei, precizează preşedintele Victor Moraru: „De acum un an, lunar alocăm aceste sume pentru cei care vin şi fac naveta la spitalul din Slobozia. Proiectele care se adresează celei mai importante unităţi medicale din judeţul Ialomiţa însumează 40.000.000 de euro, iar Consiliul Judeţean vine cu o cofinanţare importantă, de aproximativ 5.000.000 de euro. Avem nevoie de o cofinanţare pentru aparatura medicală şi sperăm ca la nivel de minister să existe disponibilitate. Doamna ministru m-a asigurat că va susţine toate proiectele pe care le vom iniţia, bineînţeles consultând medicii.”
Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia funcţionează cu 78 de specialişti, în prezent, dintre care 15 sunt pensionari.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.