Cele 102 taxe propuse a fi eliminate de la 1 ianuarie 2017 reprezintă 0,1% din veniturile totale ale bugetului de stat, ceea ce, în opinia iniţiatorilor, presupune atât o economie de bani cât mai ales de timp pentru contribuabilii obligaţi să alerge şi să aştepte pe la ghişeele unor instituţii publice pentru plata unor diverse contribuţii la schimbarea actelor sau atestarea activităţilor desfăşurate. „Din cele 102 taxe, cele mai multe, în număr de 33, sunt taxe consulare şi de cetăţenie. Cea mai mare aşteptare pentru a fi eliminat este faţă de timbrul de mediu la înmatricularea autovehiculelor, care se încasează într-o pondere de 40%, iar scutirea de la plata acestuia este acum doar prin instanţele judecătoreşti, ceea ce este anormal. Prin eliminarea taxei radio-tv, radioul şi televiziunea publice vor avea bani direct alocaţi din bugetul naţional, nu aprobat de Guvern, ci prin Parlament, şi nu reprezintă nicio ameninţare privind politica editorială. Nu înţelegem însă cum după votul unanim privind eliminarea celor 102 taxe, Preşedintele Iohannis, Prim Ministrul Cioloş şi reprezentanţii PNL au declarat succesiv că vor ataca la Curtea Constituţională acest proiect. Aş fi înţeles dacă liberalii ar fi votat împotrivă” a declarat deputatul PSD Mihăiţă Găină într-o conferinţă de presă.
Printre taxele eliminate sunt şi 20 percepute direct de Registrul Comerţului, instituţie care se autofinanţează din activităţile prestate către persoanele juridice. „ Sunt taxe nefiscale şi ne dorim mai puţină birocraţie. Cu siguranţă activitatea Oficiului Registrului Comerţului nu va fi afectată, însă important este timpul câştigat de cetăţeni, pe lângă economia la buzunar” a completat senatorul PSD Marian Pavel.
În ceea ce priveşte programul de guvernare al PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a prezentat principalele ţinte pentru perioada 2016-2020. „ Discutăm de creşteri pe perioada celor patru ani. Se doreşte un salariu minim brut de 1.750 lei. Salariul mediu brut, de la 2.815 la 3.950 lei. Punctul de pensie de la 871,1 la 1.400 lei. Pentru salariaţii cu venituri mai mici de 2000 de lei pe lună ne dorim impozit zero pe venit” a precizat Victor Moraru, coordonatorul campaniei electorale în judeţ.
PSD mai susţine reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% din 2018, revenirea la 18% a TVA, eliminarea impozitului pe dividende şi a impozitului pe terenul agricol.
Ce se gindesc ei la noi, acum ! Dar pina acum ce au facut ne/au sufocat cu atitea dari de nu mai poti sa mai rezisti. Moraru nu stia de aceste 102 taxe, de ce acum le vrea scoase, a da animalul ca este campanie electorala. Minciuni de/ale lui moraru si echipa psd ne/am cam saturat.Chiar nu va este rusine sa mai veniti cu aceste nenorociri, minciuni care ne sufocati.Da de ce nu avem imopzt zero cei cu venituri mici, asteptam pe moraru,pop, sau mitran sa ne minta……….rusine animalelor…
TUIE MINEL!