Deputații ialomițeni Ștefan Mușoiu și Andrei Pop au participat la o întrevedere cu directorul general adjunct al Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene

0

Deputații ialomițeni Ștefan Mușoiu și Andrei Pop au participat marți la o întrevedere cu dna. Kerstin Jorna, director general adjunct al Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene. La ședință au participat și dna. senator Gabriela Crețu și dna. deputat Roxana Mânzatu, reprezentanți ai Comisiei pentru Afaceri Europene și ai Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul celor două camere ale Parlamentului României.
Temele dezbătute au cuprins aspecte cu privire la Codul Fiscal, mecanismele fiscale implementate, salariul minim pe economie, dezvoltarea economiei digitale și predictibilitatea elaborării politicilor în România. Pentru anul trecut țara noastră a avut o creștere economică de aproximativ 7%, iar în acest an creșterea este de la 4,3% la 5.1%., și nu ne confruntăm cu dezechilibre economice. În ceea ce privește investițiile în domeniul public, la nivel local, județean și guvernamental, acestea vor cunoaște o creștere anul acesta, în acest sens urmând a fi modificată Legea 98/2016 privind achizițiile publice.
Pe baza acestor intrevederi, vom putea să ne informăm mai bine cu privire la programele Uniunii Europene ce vizează creșterea economică în statele membre, și vom realiza, astfel, o informare mult mai adecvată cu privire la politicile publice implementate de actualul Guvern.
Biroul de presă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.