Deputatul Andrei Pop a fost premiat pentru legea de prevenire a bullying

0

În cadrul Galei Itsy Bitsy de aseară, deputatul Andrei Pop a primit o diplomă ”pentru curajul dovedit în asumarea mișcării naționale de prevenire a bullying-ului în rândul copiilor”.
Andrei Pop: ”Nu stiu cât de important este curajul meu sau diploma, însă în mod cert este important că elevii au câștigat un drept: dreptul la demnitate, adică dreptul de a fi apărați de comportamentele violente de bullying prin intermediul legii, pe care, împreună cu Petre Florin Manole, am depus-o anul trecut în Parlament și care a fost adoptată în unanimitate”.
Inițiativa legislativă a deputaților Andrei Pop și Florin Manole, care definește, previne și interzice violența psihologică-bullying-ul, a modificat și completat Legea educaţiei naţionale nr.1/2011. Aceasta a fost adoptată în decembrie de Senat în calitate de cameră decizională (L652/2018). Legea Educației Naționale a fost astfel completată cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologică, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.