Deputatul Andrei Pop a participat la Conferința regionala PNDR – Regiunea Sud-Muntenia desfășurată astăzi la Amara

0

La eveniment au mai participat secretarul de stat Alexandru Potor, prefectul județului, Gigi Petre, vicepreședintele Consiliului Județean, Cătălin Grigore, Marian Neacșu – președintele PSD Ialomița, primarul orașului Amara – Ion Măiță, Carmen Boteanu – director general adjunct AM PNDR, Liviu Mușat – directorul general al ADR Sud Muntenia, Florea Stoian – directorul APIA Ialomița, Nicolae Drogeanu – director OJFIR Ialomița, și Alexandru Petrescu – directorul general FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor).
In cadrul dezbaterilor a avut loc și analiza implementării programului național de dezvoltare rurală din perspectiva contribuției Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) – in baza programului de acordare scrisori de garanție in favoarea AFIR, Fondul a acordat pana in prezent (2010-sept 2018) peste 3300 de garanții, in valoare de 4.7 miliarde lei.
Anul 2017 a reprezentat un record istoric in activitatea de acordare a garanțiilor pentru proiecte destinate creșterii calității vieții in mediul rural, cu 1.3 miliarde lei garantii nou acordate și aproape 1 miliard lei (951 milioane), reprezentând prelungiri ale garanțiilor acordate anterior. Finanțările garantate de Fond au susținut proiecte de infrastructura rutieră, socială, educațională, alimentare cu apa și canalizare și pentru protejarea patrimoniului cultural.
Primele 8 luni din 2018 urmează tendința anului trecut, cu un volum de peste 420 milioane lei garanții noi și 360 milioane lei prelungiri de garanții. 91 de garanții, in valoare de 84.5 milioane lei au fost acordate in județele Călărași, Ialomița și Ilfov intre anii 2002-2018.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.