Deputatul ialomițean Andrei Pop a inițiat o propunere legislativă de modificare a Legii privind prevenirea și combaterea violenței domestice

0

Împreună cu deputații Petre Florin Manole și Rotaru Alexandru, Andrei Pop a depus astăzi o propunere legislativă de modificare a Legii privind prevenirea și combaterea violenței domestice, având sprijin din partea societății civile, organizația Asociația ANAIS.
Legislația în vigoare limitează dreptul victimei de a ataca cu APEL refuzul unui judecător de a emite ordinul de protecție, astfel că propunerea stipulează următoarele:
„Art. 30 – (1) Hotărârea prin care se soluționează cererea de emitere a ordinului de protecție este supusă numai apelului, în termen de 3 zile de la pronunțare dacă s-a dat cu citarea părților și de la comunicare dacă s-a dat fără citarea lor.” Aprobarea acestei inițiative legislative vine în sprijinul victimelor și le va putea da un drept legitim.
Potrivit statisticilor, în România anului 2018 existau peste 20 000 de cazuri de violență în familie, aproximativ unul la fiecare 25 de minute.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.