Deputatul ialomițean Andrei Pop a participat la a 3-a ediție SEEDIG din Ohrid, Macedonia

0

Alături de alți membri ai comisiei de IT&C, Andrei Pop a participat la a 3-a ediție SEEDIG (The South Eastern Europe Dialogue on Internet Governance), ce a avut ca temă „Digital Development — Turning challenges into opportunities“. Grupul de lucru a dezbătut situația erei digitale din regiune, cu discuții aplicate pe următoarele teme: fake news, acoperire broadband, internet of things, securitate cibernetică, 5G, open data.
Provocările evoluției din domeniu digital sunt din ce în ce mai multe și mai dificil de gestionat. Este mult de muncă pentru a îmbunătăți legislația în scopul protejării consumatorului și de a-l instrui cu privire la riscurile existente și mai ales pentru a maximiza beneficiile conexiunilor convergente.
Temele menționate vor fi din ce în ce mai prezente în dezbaterea publică chiar și pentru cei ce nu sunt utilizatori uzuali ai device-urilor.
Deputatul ialomițean a prezentat un scurt punct de vedere pentru fiecare dintre subiectele dezbătute:
“1. Fake News — este nevoie de un efort împreună cu grupurile civice coagulate deja în a combate fenomenul, dar este și de datoria fiecărui utilizator de a procura informația de la sursă și nu doar dintr-un scroll de titluri de presă;
2. Acoperirea broadband trebuie intensificată în zonele rurale pentru a evita o alta potențială prăpastie, aceea a alfabetizării digitale;
3. IoT — interconexiunea tuturor sistemelor moderne automatizate în unul global. Este în avantajul nostru să avem totul la „un click distanță“, dar avem nevoie și de protecție;
4. Securitatea Cibernetică — un subiect care se va afla în anii următori pe agenda publică și care va fi dificil de gestionat.
5. 5G — digitizarea înseamnă „more data“. Avem nevoie de infrastructură pentru a susține fluxul din ce în ce mai încărcat iar un mod eficient pentru dezvoltare este colaborarea eficientă public-privată.
6. Open Data — Susțin datele deschise, care cel puțin la nivel național prezintă interes pentru zona politică și financiară. Informația „at a glance“ ajută pe fiecare dintre noi pentru a găsi informația autentică iar monitorizarea activității politicienilor nu poate aduce decât rezultate pozitive.”
Pentru mai multe informații – www.seedig.net

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.