Deputatul ialomițean Andrei Pop a participat la o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din UK

0

Deputatul ialomițean Andrei Pop, a participat în calitate de președinte al Grupului de prietenie parlamentară cu Marea Britanie, împreună cu Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, pe 3 și 4 noiembrie, la Londra, la o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din UK, referitor la implicațiile procesului Brexit pentru cei 328.000 de cetățeni români care în Marea Britanie.
Întâlnirea face parte din campania de consultări publice “România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, care supune discuției axele strategice de acțiune ale Guvernului României în contextul Brexit.
“Documentul vizează asigurarea unui cadru de referință care să permită abordarea coordonată, la nivel guvernamental, a aspectelor complexe generate de procesul Brexit, marcând liniile generale ale abordării României și permițând, totodată, o flexibilitate de natură să acomodeze evoluțiile inerente unui proces de negociere dinamic și impredictibil”, arată sursa citată.
“Sunt unul dintre acei români care au trăit mai mulți ani peste hotare și în calitatea mea de ministru delegat pentru Afaceri Europene consider important ca vocea românilor care trăiesc în Marea Britanie să fie auzită la București”, a spus Victor Negrescu.
Vineri a avut loc o sesiune de informare a românilor din Brent, unde s-a discutat cu primarul comunității și alți lideri ai autorităților locale, despre posibilele colaborări și schimburi de experiență cu autoritățile comunităților române.
Sâmbătă, cei doi politicieni s-au întâlnit cu studenți, profesori și cercetători din Marea Britanie, manifestare organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate – LSRS Filiala UK, unde au fost prezentate programele guvernamentale adresate diasporei și au participat la dezbatere pentru a identifica necesitățile și provocările pe care le întâmpină. Andrei Pop: “le-au fost prezentate programele guvernamentale adresate diasporei și au participat la dezbatere pentru a identifica necesitățile și provocările pe care le întâmpină. Liga studenților din Marea Britanie este una activă și apreciez în mod deosebit acțiunile acestora, admirând parcursul lor educațional și profesional. Am speranța ca în curând să văd cât mai mulți dintre ei întorși în țară”.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.