Deputatul Ștefan Mușoiu – noul președinte al Consiliului Național al PES activists România

0

În perioada 2-4 februarie, la Brașov, s-au desfășurat lucrările Adunării Generale a PES activists România, structură a Partidului Social Democrat responsabilă de afacerile europene, pentru a discuta despre agenda organizației în anul 2018.
În cadrul acestei întâlniri au fost organizate alegeri pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PES activists România, în urma cărora deputatul Ștefan Mușoiu a obținut majoritatea voturilor exprimate.
Programul de candidatură, susținut în fața Adunării Generale, cuprinde o serie de acțiuni menite să promoveze activitatea PES activists România, atât pe plan național, cât și pe plan internațional, printr-o abordare care să țină cont de cei mai relevanți factori din politica internă și externă, un rol deosebit avându-l exercitarea de către țara noastră a președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019, dar și alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a anului viitor.
Ștefan Mușoiu a accentuat “necesitatea unei informări cât mai exacte a populației cu privire la acest eveniment politic de mare importanță pentru România, datorită contribuției majore pe care țara noastră o va avea în dezvoltarea prosperității și securității cetățenilor UE, majorând, astfel, nivelul de implicare activă, atât la nivel urban cât și la nivel rural, în tot ceea ce înseamnă pregătirea și manifestarea conducerii Consiliului UE. Un rol însemnat în cadrul Planului de acțiuni îl au activitățile ce urmează a fi desfășurate cu ocazia sărbătoririi, în decursul acestui an, a Centenarului Marii Uniri de la 1918, activități care trebuie să aibă un efect însemnat asupra climatului public, prin evidențierea substanței culturale derivate din însemnătatea istorică a evenimentului”.
Victor Negrescu, președintele-coordonator al PES activists România: “Partidul Social Democrat este singurul partid din România care are o structură responsabilă de componenta europeană. Cei peste 10.000 de membri ai PES activists România și-au fixat două obiective centrale în perioada următoare: informarea cetățenilor despre Președinția României la Consiliului Uniunii Europene și sprijinirea partidului în perspectiva alegerilor europene. Stânga românească este astăzi puternic reprezentată în familia politică europeană și ne dorim ca rolul nostru să fie și mai important pe viitor”.
În încheiere, deputatul Ștefan Mușoiu s-a angajat să susțină și să propună, pe toată perioada mandatului, acțiuni care să reflecte obiectivele PES activists România și și-a manifestat încrederea că, prin conștientizarea și implicarea cât mai activă a cetățenilor, acestea vor avea efecte adecvate atât pe plan politic cât și social.
Discuțiile s-au concentrat pe acțiunile pe care structura le pregătește în vederea creșterii informării în rândul populației cu privire la activitatea social democraților europeni și pe efortul organizatoric în perspectiva alegerilor europarlamentare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.