Diaspora Start-Up: Unde poți contacta organizațiile care vor împărți fonduri europene de max. 40.000 Euro fiecare, pentru mici afaceri

0

Românii plecați în străinătate și care revin în țară pot obține fonduri europene de până la  40.000 de euro fiecare, pentru a-și deschide mici afaceri în România, prin programul Diaspora Start-Up. Puteți descărca listele cu datele de contact ale organizațiilor care vor împărți banii europeni, prin proiecte.

Ministerul Fondurilor Europene a publicat listele cu cele 33 de organizații care au proiecte mari contractate în linia de finanțare Diaspora Start-Up, din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Aici se regăsesc telefoanele și adresele de e-mail declarate de organizațiile care derulează aceste proiecte în cadrul cărora vor fi selectați „stranierii” care se întorc acasă, cărora le vor fi acordate granturi de câte 40.000 de euro cel mult, pentru a-și face mici afaceri non-agricole în România, în mediul urban.

După contractare, aceste organizații câștigătoare vor începe să-i atragă în proiectele lor pe viitorii antreprenori.

DIASPORA START-UP: Cum funcționează finanțarea
Romanii plecati in strainatate, care se intorc in tara, vor putea primi fonduri europene de pana la 40.000 Euro, pentru a-si deschide o afacere in Romania, in linia de finantare Diaspora Start-up. Viitorii antreprenori NU vor primi banii direct, ci prin intermediul unor organizatii si institutii care deruleaza proiecte si administreaza banii din schema de finantare.

In perioada 12 octombrie – 29 noiembrie 2016 s-au înscris o serie de organizații la epelul de proiecte deschis de Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). În cele din urmă, 33 de organizații au fost selectate, unele câștigând finanțări pentru mai multe proiecte, ca administratori de schemă de antreprenoriat.

Alocarea totala a schemei de finantare Diaspora Start-up este de 30 milioane euro din Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Din acesti bani vor fi finantate proiecte europene de stimulare a antreprenoriatului in valoare de maximum 5 milioane euro fiecare.

 
In cadrul acestor proiecte, autoritatile spera sa fie inclusi in programe de formare antreprenoriala cel putin 3.000 de romani care se intorc in tara. De asmenea, cel putin 300 de mici afaceri ar urma sa fie deschise, prin acordarea de granturi de maximum 40.000 de euro. Astfel, statul spera sa se creeze minimum 600 de locuri de munca noi. 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.