Dinte pentru dinte: Consiliul Judeţean Ialomiţa revendică spaţiile pe care le deţine în Feteşti

4

20160907_135749

Refuzul consilierilor liberali de a da în administrarea Liceului Tehnologic Special Slobozia spaţiul în care şi-au desfăşurat activităţile cei 25 de elevi cu cerinţe speciale din Feteşti a determinat executivul Consiliului Judeţean să facă demersurile necesare pentru a reintra în posesia clădirilor pe care le deţine în Feteşti.
În şedinţa din 22 septembrie, consilierii judeţeni vor decide asupra revocării dreptului de administrare pe care l-a primit Consiliul Local Feteşti asupra unor bunuri proprietatea publică a judeţului Ialomiţa pentru încredinţarea acestora Liceului Tehnologic Special „Ion Teodorescu” Slobozia.
Conform argumentaţiei, autoritatea judeţeană are ca obligaţie finanţarea unităţilor de învăţământ special şi a liceelor speciale, iar pentru a asigura din bugetul propriu sumele necesare reparării, igienizării şi dotării spaţiilor în care se desfăşoară activităţile specifice pentru cei 25 de elevi, Consiliul Judeţean Ialomiţa a propus ca „unică soluţie legală” darea acestor spaţii în administrarea Liceului Tehnologic Special „Ion Teodorescu” Slobozia.
Propunerea a fost respinsă de trei ori prin abţinerea de la vot a consilierilor PNL din Feteşti, care doreau mutarea copiilor cu dizabilităţi într-o şcoală părăsită din cartierul Colonişti, care se află într-un grad avansat de degradare.
Cum judeţul Ialomiţa deţine spaţii pe raza municipiului Feteşti, în incinta Băncii Raiffeisen, preşedintele Victor Moraru a decis revocarea dreptului de administrare a Consiliului Local Feteşti şi încredinţarea acestuia unităţii de învăţământ, pentru a fi reconfigurate corespunzător procesului instructiv educativ al celor 25 de elevi cu cerinţe speciale. La acest moment, spaţiile sunt ocupate de Poliţia de Frontieră, care va fi nevoită să-şi găsească alt sediu pentru birouri.

4 comentarii

  1. Scoala parasita??? Domnule jurnalist,in scoala “parasita” s.a invatat pana acum ceva timp. Mii de elevi au invatat acolo. Acea scoala nu este parasita, nici nu pot spune ca este nefolosita intrucat mai sunt clase care mai invata acolo cand nr elevilor este mult prea mare si nu au loc in noua scoala. Deci,informatia conform careia scoala este parasita este total eronata.

  2. Din scoala respectiva de cand???daca este din corpul vechi,prima cladire construita atunci este posibil…dar in aceeasi cladire pana mai acum 2 ani grupele de gradinita acolo aveau clasele! Chiar o sa verific daca este asa cum spuneti dumneavoastra!personal!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.