Direcția Județeană de Statistică Ialomiţa anunță Recensământul General Agricol runda 2020

0

Recensământul se realizează de către Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, cu suport tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.
• Ce este recensământul agricol?
Operațiune statistică pentru colectarea, prelucrarea și diseminarea datelor privind structura exploatațiilor agricole ‐ principiul de bază fiind utilizarea terenurilor și /sau creșterea animalelor.
 Perioada de colectare a datelor : 10 mai – 31 iulie 2021
Începând cu data de 10 mai 2021, în județul Ialomița vor fi prezenți în teren 233 de recenzori, supervizați de 58 recenzori șefi.
 Momentul de referinţă și perioade de referință :
1. Ziua de 31 decembrie 2020 pentru:
‐ efectivele de animale
‐ agricultura ecologică – sectorul animalier
‐ adăposturile pentru animale
2. Anul agricol 2019 ‐ 2020 (1 octombrie 2019 – 30 septembrie 2020)
‐ modul de utilizare a terenului
‐ agricultură ecologică – sector vegetal
‐ persoanele care au lucrat în agricultură
‐ alte activităţi aducătoare de venituri
‐ alte informații privind activitățile desfășurate în cadrul exploatației agricole
‐ suprafața agricolă utilizată, proprietate a cetățenilor străini
‐ distribuția suprafeței agricole utilizate pe județe
3. Anul calendaristic 2020, pentru:
‐ gestionarea dejecțiilor animaliere
‐ numărul mediu de animale
4. Ultimii 3 ani, pentru:
‐ dezvoltarea rurală
• Unitatea de observare este exploataţia agricolă sau ferma ‐ o singură unitate, atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic, cu o gestiune unică şi care desfăşoară, pe teritoriul economic al României, activităţi economice în agricultură, în conformitate cu CAEN Rev.2, fie ca activitate principală, fie ca activitate secundară.
 Principiul de înregistrare este cel al UTILIZĂRII terenului
 Se va recenza întreaga exploatație agricolă, indiferent de numărul de locații unde utilizează suprafețe şi/sau deține efective de animale
 Colectarea şi înregistrarea datelor la recensământ se realizează de către recenzori, prin interviu faţă în faţă, cu capul/şeful exploataţiei agricole fără personalitate juridică/cu personalitate juridică sau o altă persoană din cadrul acesteia utilizând un chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil (tabletă).
Pentru a produce statistici de calitate, este nevoie de informații corecte de la toți fermierii ‐ indiferent de dimensiunea economică a exploatațiilor agricole.
Statisticile produse de INS sunt instrumente pentru decidenți și pot face diferențe pozitive între comunitățile locale.
În plus, răspunsurile la recensământ sunt obligatorii și protejate de lege, fiind utilizate doar în scopuri statistice.
Conform art.11 alin.1 din OUG nr.22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020, capul/şeful exploataţiei agricole are obligaţia să furnizeze date şi informaţii corecte şi complete, să nu obstrucţioneze activitatea personalului de recensământ şi să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil. Menţionăm că, datele cu caracter personal vor fi supuse unui proces de codificare (criptare) şi anonimizare în vederea eliminării ireversibile a posibilităţii de identificare a repondenţilor. Vă asigurăm că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, informaţiile furnizate de dumneavoastră au caracter strict confidenţial şi se vor folosi numai în scopuri statistice.
Secretariatul Tehnic Județean Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.