Doar 3 clase de step by step pentru învăţământul preşcolar, în Ialomiţa

0

De luni au început înscrierile pentru clasa pregătitoare. Anterior acestei perioade, părinţii şi copiii au avut posibilitatea să viziteze şcolile unde doresc să urmeze cursurile, iar opţiunile sunt deja formulate. Cu emoţii sunt familiile ale căror odrasle nu vor împlini 6 ani până la sfârşitul anului, motiv pentru care ei susţin acum o evaluare specială.

La Slobozia, comisia pentru evaluarea psihosomatică a copiilor se află la Liceul Pedagogic Matei Basarab.  Alesia se numără printre cei evaluaţi şi, deşi fetiţa şi-ar mai dori să stea la grădiniţă, părinţii sunt hotărâţi să o dea la şcoală : „Asta e, dacă grupa zero se face la şcoală, acum, o înscriem pentru că la clasa întâi va apropia şapte ani. Noi ne-am hotărât să o înscriem la Arte, pentru că are şi fratele acolo.”

Directorul Liceului Pedagogic, Adriana Matache, precizează că, pentru 2017-2018, instituţia are prevăzute două clase pregătitoare, cu 56 de locuri, pentru învăţământul normal: „Avantajul înscrierii la unitatea noastră este chiar practica pedagogică desfăşurată de elevii profilului pedagogic, asta înseamnă că elevii sunt supravegheaţi tot timpul cât sunt la şcoală, iar învăţătoarele au mereu lecţii perfecte, de nota 10, ţinând cont că au asistenţă permanentă la ore.”  În Ialomiţa sunt prevăzute 117,5  clase pregătitoare, pentru aproximativ 2.500 de preşcolari, dintre care doar trei pentru sistemul step by step, la Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia şi la Şcolile „Alexandru Odobescu” şi „Ion Heliade Rădulescu” din Urziceni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.