Doar 30% dintre unităţile de învăţământ din Ialomiţa au raportat că au început lucrările de reparaţii şi igienizare în şcoli

3

ukhvk

Informaţia, transmisă de inspectorul general şcolar într-o conferinţă de presă la sediul PNL, este valabilă la data de 1 septembrie şi se poate schimba de la o zi la alta. Luminiţa Barcari a precizat că în judeţ există 144 de unităţi cu şcolare, cu un total de 413 clădiri, dintre care nouă corpuri sunt fără autorizaţie de funcţionare şi 32 fără autorizaţie de siguranţă la incendiu.
„Din totalul unităţilor şi clădirilor cu destinaţia învăţământ, 284 nu necesită autorizaţie la incendiu, iar 97 au obligaţia să obţină. Acestea costă destul de mult şi le-am transmis directorilor să ia legătura cu primarii. De asemenea, avem patru corpuri şcolare, două la Feteşti, Radu Vodă şi Mihai Viteazul, şi două la Urziceni, Alexandru Odobescu şi I.H. Rădulescu, unde se fac reabilitări prin proiecte cu finanţare din programul naţional de dezvoltare, iar dacă lucrările nu se încheie până la 12 septembrie, când încep cursurile, copiii vor fi transferaţi în alte localuri şi se va preda în două schimburi”.
Inspectorul general şcolar a mai precizat că în perioada 5-7 septembrie, echipe de control alcătuite din reprezentanţii Prefecturii, Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Şcolar vor merge pe teren în control pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare şi igienizare a şcolilor.
În ceea ce priveşte conducerea şcolilor, din cei 144 de directori, 3 s-au pensionat şi 10 au renunţat la funcţie, iar alţii au fost înlocuiţi fie pentru că nu aveau dat concursul pe post, fie aveau prea multe reclamaţii din partea părinţilor şi colegilor. „Pentru că au fost foarte multe discuţii, vreau să vă spun că nu s-a făcut nicio schimbare politică. Am făcut o analiză a managementului şi unde am avut foarte multe conflicte înseamnă că nu erau competenţele necesare. Şi în urma analizelor am dat calificative şi am hotărât să mai schimbăm unde a fost cazul. Automat că şi relaţia cu comunitatea a fost un criteriu. Chiar discutam cu colegii mei: degeaba ai toate dosarele şi hârtiile foarte bine puse la punct dacă relaţia cu părinţii este foarte proastă”, a mai precizat Luminiţa Barcari.
La titularizare, în Ialomiţa, s-au prezentat 176 de candidaţi, din care 33,52% au luat note peste 7 şi au primit posturi pe perioadă determinată sau nedeterminată, în funcţie de locul de la catedră disponibil.

3 comentarii

  1. Si tu ai reclamatii si nemultumiri madam.Pleci? Sigur ca schimbarile au fost politice(Tinel Gheorghe stie!), sunteti la fel de buni ca si pesedistii. Lasati-ne! Vrem conducatori integri pentru comunitati si copiii nostri , nu politicieni manjiti care fac numai interesul partidului!

  2. Vad ca Inspectoratul Scolar este complet apolitic! Mă întreb ce spune ministrul educatiei despre faptul ca inspectorul general foloseste conferinta de presa a PNL pentru a vorbi despre problematica institutiei pe care o conduce
    Facem pariu ca cele 30 de procente ale scolilor care sunt pregătite se afla in localitățile cu primari PNL? Cred ca asta a vrut sa spună dar ar fi fost prea pe fata!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.