Doi ani pentru două vieți

5

După ce a omorât doi tineri într-un accident auto, CRIMINALUL ŞAIBĂ A PRIMIT DOAR 2 ANI ŞI 6 LUNI DE ÎNCHISOARE
În noaptea de revelion, un angajat al ISU Ialomiţa, pe numele de Ionuţ George Dumitru, zis Şaibă, a intrat cu maşina într-un grup de 4 tineri. Două fete şi doi băieţi se deplasau spre casele lor, pe marginea carosabilului, iar o maşină i-a lovit în plin din spate. În urma impactului, tânărul de 21 de ani a murit, iar o adolescentă de 15 ani a fost dusă în stare critică la un spital din Bucureşti, pentru ca la câteva zile de la tragicul eveniment să se stingă din viaţă. Cealaltă fată, alături de cel de-al doilea băiat, au scăpat cu răni mai uşoare.
Beat mort, Şaibă a încercat să ascundă implicarea sa în evenimentul rutier. La recoltarea probelor de sânge, angajatul ISU Ialomiţa a declarat că la volan s-a aflat consoarta lui, dar cei doi s-au dat de gol luându-se la ceartă în incinta spitalului judeţean.
Martorii au declarat că beţivanul criminal circula cu farurile stinse şi înainte să intre în grupul celor 4 tineri era să lovească alt pieton care s-a ferit în ultimul moment.
Deşi a încercat de mai multe ori să se disculpe, în cele din urmă, pe data de 3 ianuarie a.c., inculpatul s-a prezentat la poliţie însoţit de mai mulţi avocaţi şi a recunoscut că este autorul accidentului. Cu o zi înainte, Şaibă şi-a dat demisia din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe pentru a scăpa de judecata Tribunalului Militar Bucureşti, unde risca o pedeapsă mai mare. Conform cazierului de şofer, fostul pompier avea mai multe abateri la regimul circulaţiei.
În data de 5 ianuarie 2012, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, instanţa slobozeană a decis arestarea preventivă a beţivanului criminal, iar judecarea lui s-a efectuat cu acesta în stare de arest.
2 ani şi 6 luni pentru uciderea a doi copii
Luni, 7 mai 2012, Judecătoria Slobozia s-a pronunţat în dosarul criminalului Şaibă, condamnându-l pe acesta la o pedeapsă cu închisoarea. Astfel, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, magistraţii l-au condamnat pe inculpatul Dumitru Ionuţ-George la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, iar pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei – la pedeapsa de un an închisoare. Pentru că a părăsit locul accidentului soldat cu victime, Şaibă a primit pedeapsa de un an şi 4 luni închisoare. Fiindcă infracţiunile pentru care a fost condamnat sunt concurente, instanţa le-a contopit şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Din pedeapsa pe care a primit-o Şaibă, instanţa de fond a dedus perioada reţinerii şi arestării preventive de la 03.01.2012 – la 07.05.2012.
De asemenea, Judecătoria Slobozia l-a obligat pe inculpatul Dumitru Ionuţ-George să plătească Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia suma de 87,77 lei cu titlu de cheltuieli de spitalizare acordate victimei Bordea Ionela Claudia şi la plata dobânzii legale calculată începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până la data achitării efective a cheltuielilor de spitalizare. Şaibă va mai avea de plătit şi cheltuielile de spitalizare acordate victimelor Mihalache George şi Bordea Ionela Claudia de către Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, în cuantum de 7.034,60 lei plus dobânda calculată începând cu data rămânerii definitive a sentinţei şi până la data achitării efective a cheltuielilor de spitalizare.
În ceea ce priveşte daunele solicitate de către rudele victimelor, Judecătoria Slobozia a dispus disjungerea dosarului în care se va judeca doar latura civilă a acestei speţe.
Cătălin Franguleawww.jurnaluldeialomita.ro

5 comentarii

  1. Nu s-a retinut de catre instanta ce spune ultimul alineat al art. 178 (pe baza caruia a fost condamnat) si anume: “Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani”. Deh, procuror ingaduitor… Poate s-a cerut la recurs si asta.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.