Dorna donează un incubator pentru maternitatea din Slobozia

5

Bucureşti, 31 iulie 2013 – Din grijă pentru mamă și copil și din dorința de a le oferi protecție nou născuților prematur încă din prima oră de viață, Dorna sprijină maternitatea Spitalului Județean din Slobozia cu un incubator performant.
Anual, secția de nou-născuți din cadrul Spitalului Județean din Slobozia găzduiește in medie aproximativ 1200 de nou născuti, dintre care aproximativ 180 copii născuți prematur. Astfel, noul incubator va fi un real ajutor atât pentru unitatea medicală de aici, cât și pentru copiii născuți înainte de termen și familiile acestora. Inițiativa este dezvoltată alături de Salvați Copiii, un partener important care s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase proiecte adresate nou-născuților.
“Nou născuții au nevoie de toată grija și atenția noastră, iar dotarea Spitalului Județean din Slobozia cu un incubator nou este un prim pas pe care îl facem în demersul nostru de a aduce copiii născuți prematuri mai aproape de casă, în brațele celor dragi. Dorim ca Dorna să devină un partener de lungă durată pentru mamă și copil și să avem un impact semnificativ asupra vieților acestora. Doar împreună îi putem ajută să crească puternici!” declară Natalia Stroe, Marketing Manager, Romania & Moldova, Compania Coca-Cola.
“Medicii, asistentele și infirmierele fac eforturi pentru a salva aceste vieți plăpânde, dar sunt nevoiți de multe ori să folosească metode rudimentare,pentru că incubatoarele nu sunt suficiente. Încă se mai folosesc în acest spital sticle cu apă caldă pentru a ține de cald prematurilor care nu au loc în incubator. Multumim Dorna pentru ca s-a alaturat cauzei noastre, aceea de a oferi sansa la viata pentru toti copiii nascuti prematur.” a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Organizația Salvați Copiii.
„Prematuritatea apare la orice nou-născut cu vârsta mai mică de 37 de săptămâni, iar în unitatea noastră vin să nască mame din tot județul. Ne bucurăm de acest sprijin în baza căruia, începând de astăzi, pe lângă toată grija pe care o primesc din partea cadrelor medicale, pacienții noștri vor beneficia și de echipamente performante”, a punctat Gabriela Dumitru, şef secţie al maternității Spitalului Județean Slobozia.
Problema copiiilor născuți prematur în România este una cât se poate de stringentă. Conform datelor statistice furnizate de Ministerul Sănătății, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naște prematur, înainte de 37 de săptămâni de sarcina.

5 comentarii

  1. Oare cuplul Olaru& Zamfir, amandoi Vasile, vor pune taxa si pe incubatorul donat de altii. Ce o mai fi cu cazul taxelor ilegale luate cu ceva vreme in urma? Mai raspunde cineva? Mai stim prin ce buzunare au ajuns banii aceia? Halal solidaritate la un partid care aceasta reclama. Cum sa iei taxa de la cei bolnavi sa dai la cei sanatosi. Domul Ciuperca o fi avand vreun raspuns, sau s-a spalat pe mani, executandu-l la partid pe Olaru, dar lasandu-l director la spital! O fi verun troc pe care nu-l stim noi?

  2. Frumos gest,este un act de caritate bine-venit pt.sectia de maternitate. Poate fac si firmele din judet asemenea gesturi. De azi inainte am sa cumpar produse de la Dorna. Felicitari si multa sanatate procesatorilor de bine.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.