DOSARUL POLIŢIŞTILOR ŞPĂGARI: Instanţa le-a dat drumul, Parchetul a făcut recurs

3

foto: Florin Floreanu

Cei 7 poliţişti de la Circulaţie arestaţi în urmă cu o lună şi jumătate după ce au fost filmaţi în timp ce luau şpagă sunt la un pas de a fi puşi în libertate sub control judiciar. Miercuri după-amiază Tribunalul Ialomiţa a admis cererile inculpaţilor arestaţi şi a dispus liberarea provizorie, decizie atacată imediat cu recurs de către Parchetul Judeţean Ialomiţa, instituţia care a instrumentat dosarul penal. În faţa completului de judecată inculpaţii DINU CRISTINEL, ANDREI MARIAN ADRIAN, CHIŢOIU MARIAN, MICU GABRIEL, IONIŢĂ GHEORGHE şi MINOIU COSTEL CRISTIAN au recunoscut pe rând faptele, au declarat că regretă actele de corupţie şi au solicitat să fie lăsaţi în libertate, sub control judiciar, promiţând in-corpore că se vor prezenta la fiecare termen de judecată şi că nu vor zădărnici în nici un fel actul de justiţie. Pentru cel de-al şaptelea arestat, inculpatul DINU DOREL DĂNUŢ, cererea de eliberare nu s-a depus în termenul legal pentru a fi luată în discuţie la înfăţişarea de miercuri.
După mai multe ore de aşteptare, completul prezidat de judecătoarea Ingrid Zanfir le-a dat vestea cea bună rudelor, prietenilor şi colegilor de la Poliţia rutieră prezenţi la Tribunal, inculpaţii sunt puşi în libertate.
Cum procedura dă posibilitatea atacării cu recurs a sentinţei de către Parchetul Ialomiţa inculpaţii au fost duşi înapoi în arest până la expirarea termenului de 24 de ore. Din păcate pentru foştii poliţişti, Parchetul Judeţean a formulat recurs încă de miercuri şi, în aceste condiţii, se prelungeşte perioada de arest până la judecarea recursului de către Curtea de Apel. Abia în cazul în care recursul Parchetului va fi respins cei 6 inculpaţi vor fi lăsaţi să plece acasă.
PETRONEL TUDOR, Informația

3 comentarii

  1. Da’ cat vrei sa i tina arestati? Noi i am coruppt…stiind ca au salarii de mizerie….cand strigau “Iesi afara Javra ORDINARA (Basescu)”….Io s suparat pe Stefu si alba neagra cu Goaga….cand urla Tila prin presa era bine :))D asa i in politie…pestele i imputit de la cap si se curata de la coada:))

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.