Două zile de lupte pe nisip, la Plaja Zorilor din Amara

0

20160715_170533

Peste 200 de fete şi băieţi se vor lupta corp la corp pe nisip în cadrul Campionatului Naţional Individual de Lupte pentru juniori şi cadeţi, organizat pentru al doilea an consecutiv pe plaja Zorilor din Amara. Sportivii sunt legitimaţi la peste 50 de cluburi din ţară, iar participarea este una care promite, apreciază preşedintele FRL, Răzvan Pârcălabu, prezent la şedinţa tehnică a competiţiei: „Ţinând cont că luptele pe plajă sunt o disciplină tânără, eu zic că participarea este satisfăcătoare. Cred că luptele au viitor şi vă rog să încurajaţi copiii să vină să facă lupte libere sau greco romane, nu contează. Ideea este că sportivul care obţine o medalie olimpică primeşte rentă viageră pe viaţă. Trebuie încurajaţi şi rugăm presa să popularizeze beneficiile acestei munci.” La apropiatele Jocuri Olimpice de la Rio-Brazilia, Federaţia Română de Lupte se prezintă cu cinci sportivi, patru băieţi şi o fată, în timp ce Clubul din Amara participă la Campionatul European de la Stockholm – Suedia cu Cristian Lungu. Antrenorul Marian Moraru precizează că anul trecut secţia de scrimă a obţinut 17 medalii la Campionatele naţionale, din care 7 de aur, 7 de argint şi 3 de bronz: „Eu m-am ocupat de partea de antrenament, dar nu s-a pus niciodată problema să nu plecăm la vreun concurs sau în cantonament, iar asta a contat pentru că degeaba stai în sala dacă nu ai sprijin. Copiii au prins experienţă şi rezultatele au contat.”
În contextul actual al sportului românesc, FRL speră la o medalie la jocurile olimpice, deşi se preconizează o ediţie săracă în premii pentru sportivii din România. „Sportul înseamnă educaţie, sănătate şi chiar să te realizezi pe propriile forţe. Dacă ajungi campion european, mondial sau medaliat la jocurile olimpice, când te laşi de sport obţii o rentă viageră pentru tot restul vieţii. Noi avem un sponsor care oferă pentru o medalie de aur un apartament cu trei camere, mobilat la cheie, pentru argint cu două camere, iar pentru bronz o garsonieră. Statul oferă pentru titlul olimpic undeva la 100.000 de euro, Comitetul Olimpic câte o maşină, cel internaţional tot o maşină… Vă daţi seama câte ţi se oferă peste noapte, dar pe munca ta, dacă te dedici sportului şi faci performanţă? Vă rog să promovaţi aceste informaţii ca să atragem câţi mai mulţi copii la sport, în general, şi la lupte, în special”, a mai precizat preşedintele FRL, Răzvan Pârcălabu, prezent pentru prima dată în staţiunea şi oraşul Amara. Oficialii au mai precizat că datorită organizării impecabile a Campionatului European de Juniori, FRL a obţinut organizarea în 2018, la Bucureşti, a Campionatului European pentru seniori, eveniment care se desfăşoară pentru a doua oară în România, din toată istoria Federaţiei.
Revenind la Campionatul Naţional Individual de Lupte pe Plajă, competiţiile de juniori se desfăşoară sâmbătă, iar cele de cadeţi duminică, începând cu ora 9.30, pe plaja Zorilor din Amara.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.