Douăzeci de elevi au primit ghiozdane cu rechizite din partea Catedralei din Urziceni

4

rec-4

Vineri, 09 septembrie 2016, în Catedrala din Urziceni a avut loc întâlnirea cu tinerii ce fac parte din grupul de cateheză Vlăstare Ortodoxe.
La acest eveniment au participat și douăzeci de elevi de la Școala Gimnazială Ion Heliade Rădulescu. Deși provin din familii cu posibilități reduse, totuși au obținut rezultate meritorii în anul școlar precedent. Pentru osteneala lor au fost recompensați cu câte un ghiozdan, plin cu rechizite, din partea parohiei.
Înainte de acest emoționant moment, părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a ținut o cuvântare despre rolul educației în formarea tinerilor și importanța pregătirii temeinice pentru a avea rezultate vrednice de apreciere. Totodată i-a binecuvântat și le-a urat succes la învățătură în noul an școlar.

4 comentarii

 1. Buna ziua in primu rand vreau sa adaug ceva in legatura cu copii din imagine ….este si copilul meu acolo si nu cred ca este cu veniturii reduse dupa ce a calatorit in afara tarii “vacanta de vara in Qatar” si in al 2 lea rand a fost chemata la biserica dar nu avea idee pt ce ….asa ca va rog sa nu mai faceti comentarii de genu acesta daca nu sunteti in cauza de cunostinta …va multumesc si ar fi de apreciabil daca ati schimba articolul si sa nu mai postati pe facebook …O zi buna

  • Stimată doamnă,

   În primul rând, nu m-aș fi gândit niciodată că gestul preoților Catedralei Urziceni, făcut cu multă dragoste și dăruire va avea ca rezultat altceva decât generarea unui sentiment de fericire și mulțumire sufletească.
   În calitate de membru al comisiei de selecție a elevilor Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” pentru acordarea rechizitelor, mă intrigă nemulțumirea,revolta și chiar nerecunoștința dumneavoastră. Spun aceste lucruri bazându-mă pe faptul că fiica dumneavoastră a beneficiat de bursă socială în valoare de 12 lei/lună în anul școlar 2015-2016,bursă pentru care a trebuit să depună documente justificative în legătură cu situația financiară. Din nefericire,în aceste acte nu era specificat faptul că solicitantul bursei își permite „vacanță de vară în Qatar”,pentru că aș fi reacționat în consecință și mi-aș fi îndreptat atenția către un copil care s-ar fi bucurat cu adevărat de acest dar.
   De asemenea, dacă vă simțiți jignită, v-aș ruga să dați ghiozdanul cu rechizite unui alt copil care,din păcate, are ”venituri reduse”.
   Îmi pare rău că efortul preoților de la Catedrala Urziceni nu a avut ecoul scontat în cazul dumneavoastră,aceștia fiind niște oameni deosebiți care au știut să aprecieze și să motiveze elevii, răsplătindu-i în ultimii doi ani cu rechizite,excursii și tabere.

   P.S. În calitate de profesor de limba română, nu pot să nu remarc gravele greșeli gramaticale sesizate în articolul postat de dumneavoastră. De exemplu, este corect ”primul” în loc de ”primu”, ”copiii” și nu ”copii” în acest caz, ”venituri”, nu ”veniturii”, ”genul” în loc de ”genu” , ”în cunoștință de cauza” spre deosebire de ”în cauză de cunoștință” și ”ar fi de apreciat” în loc de ”ar fi de apreciabil”.

   Cu respect,
   prof. Anelia-Raluca Coadă

   • Buna seara,

    De ce ii reprosati ca avea o bursa sociala de 12 lei/luna?? Asta e motiv de repros?
    Si nu ar trebui sa o jigniti, are dreptate sa se simta revoltata ca isi vede copilul intr-o poza (cu un articol) pentru care nu si-a dat acordul, nu credeti?

    De asemenea, in loc sa-i reprosati diferite lucruri acestei doamne, mai bine observati ca si-a dus copilul intr-un concediu in afara tarii… din ce stiu, copiii dvs pana la +20 de ani nu au mers niciodata cu avionul, probabil nu stiti ca NU mai suntem pe vremea comunista si ca acum excursiile se fac cu avionul si in afara tarii (obsesiv la mamaia si predeal merg doar oamenii care vor sa traiasca precum in comunism).

    Ar trebui sa-i multumiti doamnei si sa luati ca model pentru copiii dvs, sa mergeti cu avionul (cum se merge azi) intr-o zona cu munte si mare (nu obsesiv la mamaia, ca in anii 80, ca doar nu sunteti inapoiati).

    Cu stima,
    Alexandru

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.