Drumurile judeţene rămân închise în Ialomiţa, în timp ce mai bine de jumătate dintre localităţile judeţului sunt fără electricitate de peste 48 de ore

1

Ca urmare a depunerilor consistente de polei şi chiciură, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe menţine măsura închiderii tuturor drumurilor judeţene din Ialomiţa, în timp ce peste 30 de sate şi comune sunt fără energie electrică încă de vineri.
Cum remedierea avariilor la reţelele de transport este anevoioasă, tocmai din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în judeţ au fost aduse 16 generatoare de curent electric din toată ţara.
Cele mai multe au fost amplasate sâmbătă în Urziceni, municipiul afectat total de avariile la reţeaua electrică, şi în vestul judeţului, unde cantităţile de polei şi chiciură au fost mai mari.
Pe tot parcursul nopții, cele 16 containere generator de mare capacitate venite în sprijin de la colegii din țară, plus cel de la Ialomiţa, au acționat continuu pentru alimentarea consumatorilor de electricitate din municipiu, furnizând energie electrică pentru aproximativ 80% din oraș.
Generatoarele vor acționa în sprijinul populației afectate până la remedierea situației de către echipele furnizorului de energie electrică.
Numărul consumatorilor afectaţi în Ialomiţa se ridică la 35.000.
UPDATE ora 10.00: S-a deschis DJ 203E Cocora-Căzănești și s-a modificat ușor situația localităților fără energie electrică: Adâncata, Alexeni, Armășești, Axintele, Bărcănești, Borănești, Brazii, Căzănești, Ciocârlia, Ciochina, Cocora, Coșereni, Drăgoești, Dridu, Fierbinți-Târg, Gârbovi, Gheorghe Lazar, Grindu, Ion Roată, Jilavele, Maia, Manasia, Movilița, Perieti, Rosiori, Sălcioara, Scanteia, Sinești, Urziceni, Valea Măcrișului, Valea Ciorii – 30 localitati
Intervenții in desfășurare:

 1. stâlp de beton căzut în localitatea Patru Frați (este o intervenție de durată)
 2. fire curent căzute în localitatea Patru Frați
 3. cablu electric căzut la Sărățeni
 4. cabluri electrice căzute la Sf. Gheorghe
 5. copac căzut peste fire la Sărățeni
 6. copaci căzuți peste fire la Drăgoești
 7. cablu electric căzut la Bărbătescu
 8. un operator economic solicită remediere linie electrică la Misleanu
 9. copac parțial căzut peste linia electrică la Urziceni
 10. cablu electric căzut la Mihai Kogălniceanu
 11. cablu electric căzut pe şosea la Smirna
  De toate aceste situații se vor ocupa echipele societății de furnizare a energiei electrice

1 comentariu

 1. Cu ajutorul vostru pot afla stiri din Grîndu de la părinții mei.Va multumesc sunteti totdeauna pentru mine cei mai buni.M-am speriat ca nu-mi raspund la telefon probabil ca nu au cum din cauza curentului e descarcat. Asa am aflat prin inermediul vostru ca nu au curent.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.