DSP Ialomița refuză să carantineze focarul din Bărbulești. 71 de cazuri în localitate, plus 73 exportate în Urziceni și Buzău nu sunt de ajuns

0

Viorel Bănescu, consilier județean și director al școlii din Bărbulești, a povestit în ședința Consiliului Județean că miercuri, 29 aprilie, a văzut un cortegiu funerar în Bărbulești în care a numărat aproximativ 200 de participanți. Conform declarațiilor sale, ”cortegiul a traversat străzile comunei în prezența echipajelor de polițiști, jandarmi și trupelor de intervenție rapidă aflate în dispozitiv ”pe post de spectatori”.

Prefectul județului, Tonița Manea, a demarat o anchetă și șefii Poliției sunt acum verificați: ”Poliția nu m-a informat despre eveniment, șefii instituției sunt în verificări. Au considerat că pot gestiona, dar au ieșit oamenii din toate curțile și polițiștii spun că au fost luați prin surprindere. Aștept raportul final al controlului. Nu există scuză.”

Primarul municipiului Urziceni, unde sunt 54 cazuri confirmate (barikada.ro), care a cerut încă din 24 aprilie guvernului să carantineze comuna, a revenit astăzi cu două adrese, către Instituția Prefectului și către Marcel Vela, ministrul Administrației și Internelor, acuzându-i pe locuitorii din Bărbulești că nu respectă regulile și aduc virusul în oraș. ”Nu îi poate stăpâni nimeni, vin mereu în oraș, deși nu au dreptul. Autoritățile nu îi pot opri. E jale în Urziceni”, a declarat Constantin Sava.
Deasemenea, cartierul Poștă din municipiul Buzău a intrat de luni, 4 mai, în carantină pentru 14 zile, după ce au fost confirmate 19 de cazuri de infecții. Originea problemei este un bărbat nu a respectat ordonanțele militare și de Paște a mers în vizită la socrii din Bărbulești. Acesta a revenit apoi acasă și a intrat în contact cu familia, cu prietenii și cu alte cunoștințe.

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, face un nou apel public pentru demiterea directorului DSP: “Am făcut acum câteva săptămâni un apel public către Ministrul Sănătății să-l demită pe Dan Noel, directorul DSP Ialomița. Reiau acest apel pentru că în joc este chiar sănătatea ialomițenilor. Gheorghe Tinel, liderul PNL Ialomița, cel care-i girează în continuare incompetența, face un rău enorm județului. Din cauza faptului că directorul DSP nu a avut grijă să ia toate măsurile necesare și la timp, localitățile Țăndărei și Bărbulești au devenit focare de infecție.”
Victor Moraru este dezamăgit că strădaniile și investițiile de până acum pentru combaterea Covid 19 au devenit inutile: “Degeaba am alocat fonduri de aproximativ 4 milioane de lei către spitale (Spitalul Județean de Urgență Slobozia – 2.272.000 lei; Spitalul Municipal ”Anghel Saligny” Fetești – 910.000 lei; Spitalul Municipal Urziceni – 480.000 lei; Spitalul Orășenesc Țăndărei – 290.000 lei) și către alte instituții, precum ISU Ialomița pentru a achiziționa diferite echipamente medicale (izoletă), dacă instituțiile responsabile de gestionarea crizei sunt conduse de oameni incompentenți.”

Dan Noel, directorul Direcției de Sănătate Publică Ialomița, a declarat că ”La acest moment carantina nu se impune. Trebuie să se îndeplinească și alte criterii”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.