DSVSA Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că în perioada octombrie – decembrie 2022 se desfașoară campania de vaccinare a câinilor și pisicilor împotriva turbării

0

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de câini și pisici că, în conformitate cu prevederile Ordinului Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) nr. 35/2016, cu modificările ulterioare, în perioada octombrie 2022 – decembrie 2022, se desfașoară campania de vaccinare a carnasierelor domestice (câini și pisici) împotriva turbării.
Imunizarea câinilor și pisicilor face parte din Programul României de combatere a turbării.
Vaccinarea populațiilor de animale domestice este o necesitate dacă se are în vedere că, odată intrat în organismul unui animal sau în organismul uman, virusul care produce boala nu poate fi anihilat decât foarte rar, dacă se aplică tratament specific imediat. Importanța bolii derivă din evoluția clinică dramatică, sfârșitul fiind în aproape toate cazurile mortal.
Pentru vaccinarea carnasierelor domestice, fondurile necesare se asigură astfel:
gratuit pentru proprietari, din bugetul de stat: vaccinul și manopera de vaccinare pentru câini, precum și vaccinul pentru pisici;
contra cost de la proprietari: manopera de vaccinare a pisicilor; microcipul, manopera de microcipare și înregistrarea câinilor.
Având în vedere consecințele negative pentru sănătatea animalelor și posibil dramatice pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care nu este realizată imunizarea animalelor, solicităm proprietarilor/deținătorilor de câini si pisici să asigure suportul financiar pentru realizarea identificării, înregistrării și vaccinării antirabice în termenul prevăzut de legislație.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.