După trei ani pe tractor, spre agronomie cu BAC-ul luat!

2

poza elev

Un tânăr din Ialomiţa a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat după 3 ani de la absolvirea liceului, timp în care a muncit ca tractorist. “M-am săturat de muncă, că e greu pentru un copil să muncească. Tractorist am fost, la un unchi care are pământ. Pe câmp e praf, căldură şi mi-am dat seama că e mai uşor să înveţi, acasă, decât să munceşti la vârsta mea”, a spus tânărul bucuros de rezultatul său.
Marius Valentin Ion a absolvit în 2013 la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza din Slobozia, profil matematică informatică, iar la prima şi singura sesiune de bacalaureat pe care a susţinut-o a reuşit să ia notă de trecere doar la informatică. Până acum, băiatul a renunţat să se mai gândească la examenul maturităţii, însă s-a ambiţionat anul trecut, când un văr de-al lui a promovat: “Am zis că dacă el a putut, o să pot şi eu. Şi am reuşit să iau 6,55 la română şi 8,30 la mate. Nu fac contestaţie la nimic pentru că sunt mulţumit.”
Cu 5-ul de acum trei ani la informatică, Marius Valentin are o medie de 6,61 şi se pregăteşte să devină student la agronomie. “Tot pe câmp o să lucrez, dar nu pe tractor ci în costum, la cravată… Mă dau jos din maşină, mă uit la plantă ce-i trebuie, dacă are iarbă, şi plec. Nu mă mai strigă şeful să mă ia la muncă pe câmp…”, spune meditativ viitorul student.
Cadoul de promovare a examenului de bacalaureat este o săptămână la mare pentru odihnă şi relaxare înainte de a începe viaţa de student.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.