Eficientizarea administraţiei, sau răfuială personală: Constantin SAVA – vătaf în Primăria Urziceni!

0

_DSC9532

Consiliul Local Urziceni a adoptat o hotărâre prin care desfiinţează Direcţia de Impozite şi Taxe din cadrul Primărie pentru a se reveni la formula unui serviciu, cu mai puţini salariaţi. Din schema de personal va dispărea tocmai postul de conducere deţinut de Maria Irimie. Consilierul local Liviu Cazan a atras atenţia colegilor liberali că măsura excede cadrului etic şi profesional, mai ales că cei doi sunt cercetaţi sub acuzaţia de abuz în serviciu.
Conform procurorilor, în 4 iunie 2014, primarul Constantin Sava, ca urmare a unei înţelegeri cu administratorul unei firme din municipiul Urziceni, a determinat-o pe Maria Irimie, director executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, din cadrul Primăriei Urziceni, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, să dispună sistarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale respectivei societăţi comerciale.
„Conturile fuseseră blocate pentru suma de 50.540 lei, reprezentând debite restante din impozite şi taxe locale, iar poprirea a fost ridicată fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind încetarea executării silite, producând astfel un prejudiciu Primăriei municipiului Urziceni şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale Municipiului Urziceni”, au precizat procurorii. Imediat după dispunerea încetării executării silite, reprezentanţii firmei au transferat integral sumele de bani existente în conturile bancare, care ar fi acoperit sumele datorate unităţii administrativ teritoriale.
În vara anului trecut, Constantin Sava a fost pus sub control judiciar şi are interdicţie de a se afla în acelaşi loc cu Maria Irimia. În mod normal, apreciază consilierii social democraţi care au votat împotriva transformării direcţiei în serviciul de taxe şi impozite, primarul nu are voie să participe la şedinţa de consiliu în care sunt prezenţi toţi reprezentanţii aparatului de specialitate, inclusiv şefa de la taxe şi impozite.
Mai mult, primarul Constantin Sava a condus pur şi simplu lucrările şi i-a dat permanent indicaţii preşedintei de şedinţă, Daniela Ianuş, care a refuzat să le mai dea dreptul la opinii consilierilor PSD. Ascultători, liberalii din Consiliul Local Urziceni au făcut un zid mut în jurul primarului şi au votat fără rezerve restructurarea postului pe care îl deţine Maria Irimia.

Invalid Displayed Gallery

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.