Elena Buculescu, noul preşedinte al PSD Urziceni: Seriozitatea şi respectul pentru oameni sunt cele mai importante, indiferent de profesie!

1

De un an, Organizaţia Municipală a Partidului Social Democrat Urziceni este condusă de o femeie. De profesie economist, Elena Buculescu a parcurs fiecare etapă a vieţii cu încredere în oameni. “Eu am respectat foarte mult oamenii din jur. În unităţile în care am lucrat am avut tangenţe cu mulţi oameni. Am avut o deschidere faţă de ei, i-am ascultat şi am căutat să-i ajut, întotdeauna, cu ce am putut, în limitele în care s-a putut rezolva problema pe care o aveau. De multe ori nu am putut, dar le-am explicat şi cred că m-au înţeles. Eu pun pe primul plan relaţiile umane. Am încercat să-i ţin aproape, că dacă îi asculţi şi comunici, de multe ori avem de învăţat şi de la oamenii cei mai simpli.”

Elena Buculescu a absolvit finanţe-bănci în cadrul ASE Bucureşti în 1986 şi lucrează în domeniu de când a primit repartiţia de economist la Camping Urziceni, unde apoi a fost director economic. “Am lucrat numai în mediul privat, de la repartiţie şi până în prezent. Am fost director economic la multe societăţi comerciale din Urziceni, iar acum avem un cabinet de contabilitate. Am muncit foarte mult, întotdeanuna. Dar nu fac o tragedie din asta. Eu doar aşa am ştiut să trăiesc: muncind şi ajutând! Inclusiv pe cei tineri, de care nimeni nu are timp suficient. Mereu îmi amintesc cum eram eu la început şi cum aveam nevoie să-mi arate cineva metodele de lucru. Şi chiar dacă nu e timp, mă opresc şi le arăt celor care vin în practică ce au de făcut.”

Cabinetul de contabilitate Elena Buculescu are 11 angajaţi, printre care cei doi copii ai familiei, iar activitatea desfăşurată este periodic apreciată în cadrul festivităţilor profesionale organizate de CECCAR Ialomiţa. “Copiii mi-au urmat în profesie. Eu le-am sugerat, dar ei au ales, pentru că tinerii de azi nu prea mai fac ceva dacă nu le place. Unul e pe partea de audit, iar celălalt pe partea de contabilitate. La vremea respectivă era mai uşor ca perspectivă pentru un serviciu, dar cred că a contat şi modelul pe care l-au avut. M-am străduit să le arăt cât mai multe lucruri.”

Cum funcţiile de director economic i-au adus în primul rând responsabilitate, doamna Buculescu se defineşte prin profesie şi familie, deopotrivă, având ca  principiu de căpătâi seriozitatea: “Cel mai mare lucru este să fii serios, cu atât mai mult în ziua de azi. Noi aşa am fost mereu, conştienţi de pericolele la care suntem expuşi, obligatoriu respectăm legea, ne informăm permanent, pentru că noi suntem primii care aplicăm tot ce apare nou în domeniu. E o responsabilitate mare pe care trebue să ştii cum să o gestionezi.”

În Partidul Social Democrat a intrat în 2000, când foarte mulţi dintre reprezentanţii de seamă ai Urziceniului au ales să facă pasul către politică. “Eu sunt o persoană stabilă, indiferent cât de greu a fost sau cât de rău sunt văzuţi cei care fac politică. Iubesc oamenii, iubesc animalele, nu sunt răzbunătoare, nu sunt doar pentru mine, dacă pot să ajut, ajut, necondiţionat. Şi foarte important este că pot să port un dialog cu oricine, indiferent de opiniile lui politice, eu îl ascult pentru că sunt o persoană conciliantă. Nu minimalizez munca nimănui, fiecare om în dreptul lui şi pe funcţia lui răspunde pentru ceea ce face.” spune cu convingerea celui care a răzbit prin forţe proprii, doamna Elena Buculescu, preşedintele Organizaţiei PSD Urziceni.

 

 

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.