Epidemie cu adenovirus în grădiniţele şi şcolile din Slobozia

0

nfnfnfnfn

În fiecare zi, săptămâna aceasta, la spitalul judeţean de urgenţe au ajuns, în medie, câte 10 copii care prezentau vărsături puternice, dureri de cap şi de burtă. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt internaţi, iar cazurile unde la analize se constată infecţii contagioase sunt transferate la Institutul Matei Balş din Bucureşti. „Sunt multe cazuri de infecţii cu adenovirus. Este ceva nou, mai ales că acum sezonul este specific pentru rotavirus. Vărsături, peste vărsături. Nu ne-am mai confruntat cu aşa frecvenţă. Din zece cazuri, două- trei ajung la Bucureşti. Culmea este că apare şi la copiii vaccinaţi. Cei mai mulţi sunt de la grădiniţă şi şcolari mici” a precizat medicul pediatru Nina Precup Vâlcea.

Speriaţi de manifestarea zgomotoasă a afecţiunii, părinţii vin cu copiii la urgenţe, de unde aceştia sunt spitalizaţi pentru tratament şi supraveghere de specialitate în secţia de pediatrie. „Am venit la UPU cu el. Avea dureri de frunte mari, de burtă şi vomă. M-a speriat foarte tare pentru că o zi şi o noapte, acasă, a făcut temperatură foarte mare. Sunt foarte mulţi copii din clasa lor.” spune mămica unor băieţi gemeni, dintre care unul a fost internat.

Printre pacienţii secţiei de pediatrie sunt şi copii mari, de clasa a VIII-a. „În clasa noastră am fost 4 colegi şi am ajuns toţi la spital. Am vomitat rău şi m-a durut foarte tare burta, capul şi spatele” zice un elev de la Şcoala nr.3.

Copiii internaţi în secţia de pediatrie din Slobozia sunt ţinuţi sub supraveghere de specialitate între 24 de ore şi 5 zile, în funcţie de evoluţia stării de sănătate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.