Evenimente rutiere & casnice

0

Poliţiştii cercetează doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, din oraşul Cazăneşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.  Pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
Poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, doi tineri de 20 şi 21 de ani, din oraşul Căzăneşti, bănuiţi că ar fi sustras mai multe bunuri din curtea locuinţelor a doi localnici din comuna Colelia.
În urma sesizării unui cetăţean, poliţiştii au reuşit prinderea în timp scurt a doi tineri de 20, respectiv 21 de ani, ambii din oraşul Căzăneşti, bănuiţi că în seara de 21 septembrie a.c., ar fi sustras un acumulator auto şi aproximativ 30 litri carburant auto dintr-o curte a unei locuinţe situată pe raza comunei Colelia.
Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit faptul că cei în cauză, la data de 10 septembrie a.c, ar mai fi pătruns în curtea locuinţei unui alt localnic, de unde ar fi sustras mai bunuri ce constau în aparatură electrică.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.
***

Poliţiştii de ordine de publică din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au surprins în flagrant un tânăr de 24 de ani, din localitate, care încerca să pătrundă într-o societate comecială, de unde intenţiona să sutragă mai multe bunuri.
În timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare, pe timp de noapte, poliţiştii de ordine publică au surprins în flagrant un tânăr de 24 de ani, în timp ce încerca să pătrundă într-o societate comercială de pe raza municipiului Slobozia. Acesta a fost interceptat şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Slobozia, în vederea audierii.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta ar mai fi încercat să pătrundă prin efracţie în alte trei societăţi comerciale de pe raza municipiului Slobozia, în aceeaşi noapte, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.
***
În acest sfârşit de săptămână, 23 – 25 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 275 sancţiuni contravenţionale aplicate, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 21 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 84 de conducători auto, 11 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 75.000 lei.
În acest sfârşit de săptămnă, 23 – 25 septembrie a.c., pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 3 accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a 4 persoane.
Primul dintre acestea s-a produs vineri, 23 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2 A, lângă localitatea Andrăşeşti.
În timp ce un tânăr de 21 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Slobozia, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătrus pe contrasens, acroşând o autoutilitară condusă regulamentar, din sens opus, de către un bărbat de 47 de ani, din localitatea Crunţi.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 32 de ani, pasageră a primului autoturism, aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
***
Sâmbătă, 24 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2 A, în localitatea Bucu, s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un tânăr de 25 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Constanţa, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de deplasare şi a acroşat un alt autoturism, condus de un tânăr de 21de ani, tot din municipiul Slobozia, care se angajase în efectuarea manevrei de depăşire primului autoturism.
Din accident sa rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto de 21 de ani şi a unei tinere de 25 de ani, pasageră a autoturimului condus de acesta, ambii fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
***
Cel de-al treilea accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a produs duminică, 25 septembrie a.c., pe Drumul Naţional 2, lângă localitatea Moviliţa.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 58 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism direcţia Urziceni către Bucureşti, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă, unde a intrat în impact cu un copac.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, bărbatul fiind fiind transportat la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.
Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
***
Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 29 şi 56 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.
Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,51 şi 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, doi dintre aceştia fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.
Ceilalţi doi conducători auto au refuzat să le fie recoltate probe biologice de sânge.
***
Un bărbat de 54 de ani, din judeţul Constanţa, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.
***
Poliţiştii rutieri au depistat un bărbat de 28 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea pe drumurile publice un autoturism, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.