Evenimente rutiere în weekend

0

Neacordarea de prioritate a fost cauza unui accident de circulaţie produs în cursul zilei de sâmbătă, 08 iulie a.c., pe raza comunei Făcăeni.
În timp ce un bărbat de 26 de ani, din comuna Făcăeni, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu ar fi acordat prioritate de trecere și a acroșat o femeie de 57 de ani, din localitate, care se angajase în traversarea părţii carosabile printr-un loc nepermis și fără să se sigure.
Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Fetești pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Reamintim conducătorilor auto că pietonii au prioritate de trecere atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat acestei categorii de participanţi la trafic.
* * *
Duminică, 09 iulie a.c., pe raza comunei Perieți, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În timp ce un bărbat de 28 de ani, din comuna Perieți, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în impact cu gardul unei locuințe.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 28 de ani, acesta fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat de paratul etilotest fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere de a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.
* * *
Un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a cinci persoane, s-a produs duminică, 09 iulie a.c., pe Drumul Național 2, în localitatea Movilița.
În urma verificărilor efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Movilița, conducea un autoturism din direcția Buzău către București, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere și a fost acroșat de un alt autoturim, condus regulamentar, pe aceeași direcție de deplasare, de un bărbat de 47 de ani, din județul Bacău.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto, dar și a altor trei persoane, pasagere în cel de-al doilea autoturism, condus de bărbatul de 47 de ani.
Victimele au fost transportate la unități medicale, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
Conducătorii auto a fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
Și în acest caz a fost întocmit dosar penal.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.