Evidenţe diferite pentru angajaţii din mediul public şi cel privat

0

După 6 ani de la introducerea programului REVISAL, reprezentanţii Ministerului Muncii şi-au dat seama că se impune modificarea și completarea normelor din cauza lipsei de date privind salariile în plată ale personalului bugetar. Această omisiune conduce la imposibilitatea de a identifica toate disfuncționalitățile salariale existente și la imposibilitatea de a evalua corect impactul financiar al posibilelor măsuri pentru toate familiile ocupaționale, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa. În vederea elaborării unei noi legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, pe baza unor date concrete care să permit evaluarea impactului financiar al măsurilor preconizate, s-a propus modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 500/2011, astfel încât Inspecția Muncii să gestioneze atât registrul general de evidență a salariaților care lucrează în mediul privat, cât și registrul general de evidență a personalului plătit din fonduri publice.
Acum, pentru salariații din mediul privat, angajați cu contract individual de muncă, angajatorii folosesc Registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice, care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă, a unui act administrativ de numire ori a unui alt fel de act emis în baza legii, instituțiile și autoritățile folosesc Registrul public.
Registrul privat se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă, iar Registrul public se completează în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă, a actelor administrative de numire pentru funcționarii publici sau a altor acte privind exercitarea funcției de către personalul plătit din fonduri publice.
Fiecarui salariat din mediul privat, angajat cu un contract individual de muncă îi este întocmit un dosar personal. Odată cu aplicarea noii legi, autorităţile publice vor trebui să realizeze un astfel de dosar şi pentru fiecare bugetar, denumit dosar profesional. Excepţie de la înregistrarea în Registrul public fac: instituţiile/autorităţile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Datele furnizate de aceste instutiţii, se vor transmite urmând protocoale de colaborare speciale cu Ministerul Muncii, informaţiile despre anagajaţi fiind clasificate şi protejate ca atare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.