Exercițiu cu forțe și mijloace extinse în teren, la Urziceni

0

exercitiu_isu

Pompierii, ambulanţierii, poliţiştii şi jandarmii testează joi dimineaţă modul de acțiune a structurilor de intervenție pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unor situații de urgență.
Scenariul este pentru un incendiu urmat de accident de muncă, și urmăreşte verificarea viabilității planului de urgență internă, planului operativ de intervenție și planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul și gestionarea situațiilor de urgență.
În concepţia exercţiului este prevăzut ca, la ora 10.10, în cadrul brutăriei, din cauza defectării sistemului de declanșare la un cuptor electric, acesta s-a supraîncălzit și a dus la izbucnirea unui incendiu, ce a cuprins toate celelalte cuptoare, rafturile de expunere a produselor de panificație și raioanele învecinate. 35 de minute mai târziu, la unul din depozitele ce aparțin S.C. Lidl Discount S.R.L. a avut loc un accident de muncă, respectiv ruperea brațului unui motostivuitor și prăbușerea unui palet de produs finit peste doi salariați.
În scenariu, la 11.40 intervine un accident rutier între două autoturisme, pe calea București din municipiul Urziceni.
La exercițiu participă forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, efective ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului (Poliţie, Jandarmerie), Serviciul Județean de Ambulanţă – Stația Urziceni aprecum și forțe și mijloace ale serviciilor deconcentrate și descentralizate – S.N.T.G.N. – Regionala Brăila – Sector Urziceni și E.N.E.L. Dobrogea – U.T.R. Urziceni.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.