Exercițiu de cutremur la Urziceni

0

Cutremur cu urmări negative pe amplasamentul S.C. SNTGN S.A. URZICENI – este ipoteza unui exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, în care structurile implicate vor acționa integrat pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unor avarii pe amplasamentul operatorului economic.
Conform scenariului, în data de 23.03.2017, ora 10.00, în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade pe scare Richter. Efectele lui sunt imediat semnalate printr-un apel la dispeceratul integrat I.S.U.J. – S.A.J. Ialomiţa, primit de la personalul de pe locul de muncă de la Stația de comprimare M2 a Depozitului Urziceni din S.N.G.N. Romgaz Mediaș. Apelantul notifică faptul că, în urma cutremurului, în hala M1, folosită ca atelier, s-au prăbușit țevi de pe rafturi și au surprins 2 lucrători imobilizându-i. Apelantul mai notifică dispeceratul 112 despre producerea unei explozii urmată de incendiu la stația de uscare. Explozia se soldează cu 2 victime care prezintă arsuri.
O oră mai târziu, la dispeceratul integrat I.S.U.J. – S.A.J. Ialomiţa este primit un apel de la un conducător auto, care anunță faptul că, pe DN 1D, în zona pod Sărata, lăngă Urziceni, s-a răsturnat un autoturism în care sunt 2 victime inconstiente, care sunt și încarcerate.
Cu ocazia aplicației, se va urmări în principal modul de punere în aplicare a concepţiei de acţiune de către forţele care intervin. Se vor testa, de asemenea, planul de urgenţă internă al operatorului economic, planul operativ de intervenţie şi planurile de cooperare cu celelalte structuri implicate, precum și modul de acțiune al forțelor pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă la Depozitul de înmagazinare gaze naturale Urziceni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.