Exerciţiu ISU pentru accident cu victime multiple, la Feteşti

0

ttjtjtjtjt

Joi dimineaţă va avea loc la Feteşti un amplu exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de un accident rutier cu victime multiple pe autostrada A2, București – Constanța. Aplicaţia urmărește modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă în urma unui accident rutier cu victime multiple, precum şi verificarea viabilităţii planului roșu de intervenție şi a planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea evenimentelor rutiere grave.
Conform scenariului, din discuția operatorului cu apelantul rezultă că în accident sunt implicate 6 autovehicule, tamponate în lanț și peste 15 victime, dintre care unele s-au autoevacuat din mașini, iar pe carosabil se observă scurgeri de substanțe lichide.
La simulare vor participa structurile operative de intervenţie din Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.
Exerciţiul este programat la ora 10, iar activitatea urmăreşte şi pregătirea psihologică a personalului de intervenţie şi a populaţiei pentru cunoaşterea modului de acţiune şi comportare pe timpul operaţiunilor de căutare-salvare, acordarea primului ajutor medical, evacuare şi relocare temporară în situaţia creată, conform situaţiilor speciale create.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.