Experiența noastră Erasmus+

0

În perioada 3-5 martie 2021 a avut loc întâlnirea virtuală pentru proiectul SOS- Sustain Our Souls, mobilitatea din România, Art and Design in Nature. Astfel, am invitat online elevi și profesori din liceele partenere, Drei-Burgen-Schule, Felsberg, Germania; 1 Epal Trikalon, Trikala, Grecia; IES Terra de Xallas, Santa Comba, Spania, Instituto d’Istruzione Secondaria Superiore ”Augusto Righi”, Taranto, Italia; 42 Liceum Ogolnoksztalcace im. A. Mickiewicza w Krakowie, Cracovia, Polonia.
M-am înscris în proiectul Erasmus+ din dorința de a acumula noi experiențe, aflându-mă la primul astfel de proiect. Deși situația epidemiologică a alterat planurile inițiale, ideea coordonatorilor de a desfășura mobilitățile online s-a dovedit la fel de eficientă și plăcută pentru cei implicați. În calitate de membru al echipei organizatoare am avut un rol în activitățile desfășurate și consider ca în cele trei zile scopul proiectului, acela de a-i învăța pe elevi sa lucreze în echipă, să învețe în diverse situații, de a-i ajuta să își îmbunătățească abilitatea de a vorbi într-o limba străină și de a le îmbogăți cultura generală a fost atins în mare măsură. Activitățile la care am luat parte au fost deopotrivă relaxante și informative, de la jocurile Wordwall și proiectele Padlet la prezentările culturale și sondajele în Mentimeter.
Pentru mine cea mai interesantă experiență a fost cea a lucrului în echipe multinaționale, ce mi-a dat ocazia de a interacționa cu elevi din Germania, Spania, Italia, Polonia și Grecia și de a depăși barierele lingvistice și culturale în ciuda provocărilor apărute. Apreciez efortul depus se profesorii coordonatori din Liceul de Arte „Ionel Perlea” pentru a continua acest proiect, efort fără de care experiența mea nu ar fi fost posibilă.
Stroie Oana
Liceul de Arte ”Ionel Perlea”

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.