Expoziție de icoane la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia

0

DSCN3028

Peste 400 de lucrări au fost trimise anul acesta la concursul de creaţie plastică pe teme religioase, organizat de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.
Tradiţional, tema concursului respectă decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe privind dedicarea anului unor Sfinţi şi aniversări eparhiale, iar 2015 a fost închinat Sf Ioan Gură de Aur, Parohiei şi Mănăstirii.
Cele mai frumoase picturi şi desene au fost expuse în holul Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, unde a avut loc premierea câştigătorilor. Noutatea din acest an constă în includerea în program a copiilor din centrele de plasament, a precizat părintele vicar, Rafail:

În calitate de preşedinte al juriului, artistul plastic Gheorghe Petre apreciază un regres al concursului de pictură religioasă pentru copii, faţă de ediţiile anterioare, însă acesta reprezintă momentul unui nou angajament pentru coordonatorii evenimentului:

Printre premianţi s-au regăsit elevi ai Liceului de Arte Ionel Perlea, de la Cercurile de pictură din Slobozia şi Urziceni, ai claselor primare şi gimnaziale din Călăraşi, Slobozia şi Amara. Pe lângă diplome, câştigătorii au primit şi recompense în bani, oferite de Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.