Fabrica de accidente

0

În pofida activităţilor multiple desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest week-end pe arterele judeţului s-au produs opt accidente rutiere în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte unsprezece au fost rănite. Cel mai grav accident rutier din această perioadă s-a produs în municipiul Feteşti şi a fost cauzat de imprudenţa unui tânăr care a ignorat prevederile legale şi a condus un autoturism deşi nu posedă permis de conducere. Un alt tânăr de 25 de ani, pasager în autoturism,  şi-a pierdut viaţa.

* * *

Primul accident rutier cu victime din acest week-end s-a produs vineri, la ora 18.20, când un localnic în vârstă de 51 de ani, probabil pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de deplasare a mopedului pe care îl conducea şi a lovit un o tânără de 27 de ani, ce se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din partea dreaptă a sensului de mers al mopedului.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a ambelor persoane implicate, victimele fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Slobozia pentru îngrijiri medicale.

În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că mopedul nu era înregistrat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Slobozia.

* * *

Un alt pieton a fost victima unui accident rutier produs sâmbătă, în jurul orei 17.00, pe DN 2, în localitatea Sineşti. Victima, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din oraşul Buftea, judeţul Ilfov, s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost acroşat de un autoturism ce se deplasa pe direcţia Bucureşti – Buzău, al cărui conducător auto în vârstă de 28 de ani, nu i-a acordat prioritate de trecere.

Pietonul a fost transportat la Spitalul Municipiului Urziceni pentru îngrijiri medicale şi transferat ulterior la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru investigaţii suplimentare.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal.

* * *

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, prin SNUAU 112 Poliţia a fost sesizată despre producerea unui grav accident rutier pe Strada Călăraşi din municipiul Feteşti. În urma evenimentului rutier, în care a fost implicat un singur autoturism, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei au suferit vătămări corporale.

Primele cercetări efectuate la faţa locului îl indică drept vinovat de producerea accidentului pe conducătorul autoturismului, un tânăr de 24 de ani, din localitate, ce nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Tânărul se deplasa dinspre comuna Borcea către Feteşti Oraş, a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului proprietate personală, înmatriculat în Bulgaria, a lovit un stâlp din beton de telefonie pe care l-a şi rupt, după care maşina s-a răsturnat de mai multe ori părăsind partea carosabilă.

În urma impactului un tânăr de 24 de ani, pasager în autoturism a decedat pe loc, iar alte trei persoane, conducătorul auto şi doi ocupanţi ai autoturismului, un bărbat de 25 de ani, din Feteşti şi o tânără de 21 de ani, din comuna călărăşeană Jegălia au suferit vătămări corporale ce au necesitat internarea.

Poliţiştii Biroului Rutier Feteşti au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul rutier.

* * *

Primul eveniment rutier cu victime din ziua de duminică s-a produs pe DN21, la ora 12.45, când un conducător auto în vârstă de 23 de ani, domiciliat în municipiul Slobozia aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în judeţul Ialomiţa s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule fără să se asigure corespunzător şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un brăilean de 32 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea ialomiţeanului, ce a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Slobozia.

Conducătorul celui de-al doilea autoturism a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ, iar şoferului rănit în urma accidentului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de poliţiştii Biroului Rutier Slobozia.

* * *

Duminică,  în jurul orei 13.10, prin SNUAU 112, Poliţia a fost sesizată  despre faptul că pe DN2A, în apropierea municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Astfel, în timp ce un bărbat de 57 de ani, domiciliat în Constanţa, conducea un autoturism dinspre Slobozia către Ţăndărei, nu a adaptat viteza la condiţiile carosabilului acoperit cu polei, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, autoturismul părăsind partea carosabilă, după care s-a răsturnat.

În urma accidentului cei ocupanţi ai autoturismului, conducătorul auto şi soţia acestuia în vârstă de 54 de ani, au suferit vătămări corporale fiind transportaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Slobozia. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

* * *

Neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil acoperit cu polei este şi cauza unui accident rutier produs în aceeaşi zi, aproximativ o oră şi treizeci de minute mai târziu, pe DJ 302 F, în apropierea comunei Griviţa. Un bărbat de 41 de ani, din Brăila, ce conducea un autoturism din direcţia Smirna către Iazu, în condiţiile menţionate, într-o curbă la stânga a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în şanţul din dreapta direcţiei sale de mers. În urma accidentului a rezultat rănirea unui minor de 7 ani, fiul conducătorului auto, ce a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Slobozia. La testarea cu aparatul Drager rezultatul a fost negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal.

* * *

Ultimul accident rutier cu victime din acest week-end a avut loc ieri, la ora 19.10, pe DN 2A, în apropierea localităţii Orboieşti. Cauza probabilă  de producere a accidentului este şi în acest caz neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă.

Astfel, în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Ciochina conducea un autoturism dinspre Urziceni către Slobozia, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile carosabilului acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, autoturismul părăsind partea carosabilă şi intrând ulterior într-un copac din şanţul din dreapta direcţiei sale de mers.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, singurul ocupant al autoturismului, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Slobozia pentru acordarea îngrijirilor medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal.

insp. SALAORU DANIELA, COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE AL INSPECTORATULUI DE POLIŢIE IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.