Facilități la angajare pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale

0

Prin Legea nr.250/2017, act normativ ce aduce modificari Legii nr. 76/2002, este introdusa prima de insertie pe care o pot primi absolventii inregistrati la AJOFM, daca se incadreaza in munca.
Astfel, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Valoarea indicatorului sociale de referinta la aceasta data este de 500 lei.
Conditia esentiala pentru acordarea dreptului este aceea de a se inregistra in evidentele AJOFM Ialomita in termen de 60 de zile de la absolvire.
Prima de inserţie stabilită în cuantumul prevăzut la alin. (1) se acordă în două tranşe, astfel:
  a) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării;
  b) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.
Nu beneficiază de prima de insertie:
  a) absolvenţii care, la data absolvirii studiilor, aveau raporturi de muncă sau de serviciu;
  b) absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani;
  c) absolvenţii instituţiilor de învăţământ faţă de care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă.
Pentru orice relaţii suplimentare legate de conditiile de acordare a primei de insertie, vă rugăm să vă adresaţi Agentiei locale Slobozia cu sediul in str. Matei Basarab bl.F1, parter , telefon 0243230224, sau la sediile punctelor de lucru din Urziceni, Tandarei si Fetesti.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.