Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă mai au de aşteptat, iar despăgubirile se vor acorda în două tranşe

0

_DSC2398

Ministrul agriculturii apreciază că efortul bugetar, de un miliard de euro, este mult prea mare, motiv pentru care prioritate vor avea societăţile agricole, care vor primi în prima fază câte 300 de lei pe hectar. _DSC2211”Despăgubirile se pot acorda ca pierdere de venit şi trebuie să aşteptăm anul 2016 ca să vedem contabilitatea. Noi am făcut anumite calcule şi am zis că o să acordăm despăgubirea integral, dar nu mai mult de 400 de lei pe hectar. Probabil pentru persoanele fizice, care nu au asigurare, sumele vor fi la jumătate, până la 200 de lei pe hectar.”
Preşedintele Ligii Agricultorilor şi Producătorilor din România, Laurenţiu Baciu, atrage atenţia că, la acest moment, banii încă nu au fost bugetaţi: ”Nici nu s-a făcut rectificarea bugetară, care se va întâmpla prin octombrie. Să vedem dacă găsesc sursele respective. Sunt agenţi economici care au pierdere de sută la sută şi vor primi câte 300 de lei şi diferenţa la anul, când tot dânşii spun că nu vor avea bani.”
Cel mai devreme, despăgubirile pentru secetă se vor acorda, parţial, în luna noiembrie ceea ce va întârzia înfiinţarea noilor culturi şi va afecta anul agricol viitor.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.