Fii activ la orice vârstă!

1

EEEVEVEVE

Campania privind stimularea încadrărilor în muncă a persoanelor vârstnice continuă în Ialomiţa. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi-a propus în cadrul planului stabilit pentru 2015 să intermedieze angajarea a 215 de persoane din categorii defavorizate.
Măsurile active se referă la cei cu vârsta de peste 45 de ani, unici susţinători ai familiilor monoparentale şi persoane care mai au 5 ani până la pensie.
Foarte importanţi în conceptul de ,,îmbătrânire activă” pe piaţa muncii sunt angajatorii, în general reticenţi în luarea la lucru a persoanelor cu vârstă înaintată, motiv pentru care li se oferă subvenţii.
Până acum au fost încheiate 119 convenţii în urma cărora au fost angajate 169 de persoane. De asemenea, şomerii din categoriile vulnerabile sunt consiliaţi, mai ales că, în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorător, ceea ce impune schimbarea mentalităţii şi prelungirea vieţii active.
În acest sens se urmăreşte crearea de oportunităţi de colaborare pentru pensionari, prin cursuri de formare şi slujbe speciale pentru persoanele vârstnice.
Clementina Tudor

1 comentariu

  1. Nu prelungirea vieţii active trebuie să preocupe o ţară în care speranţa de viaţă este mult prea scăzută din cauza condiţiilor vitrege de trai, ci grija faţă de creşterea demografică, faţă de familie, faţă de tinerii care doresc să-şi întemeieze o familie. Poate când în România speranţa de viaţă va fi ca în ţările dezvoltate, am putea vorbi despre o prelungire a vieţii active după o anumită vârstă.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.