„Foc de artificii”

0

Poliţia Română desfăşoară acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.
O patrulă de siguranță publică a depistat în flagrant un minor de 16 ani, din municipiul Urziceni, în timp ce folosea articole pirotehnice din categoria F2, fără a fi autorizat în acest sens.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
Poliţiştii acţionează, în perioada 21 noiembrie – 5 ianuarie 2018, pe raza județului Ialomița, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.