Fonduri pentru producătorii de roşii în sere şi solarii

0

Echivalentul a 3.000 euro este suma pe care o poate primi într-un an un producător de tomate în spaţii protejate tip sere ori solarii. Valoarea de 13.481,4 lei/beneficiar/an a fost aprobată ca schemă de ajutor financiar de către Guvernul României şi vine ca o formă de sprijin mai ales pentru producătorii ce au avut serele şi solariile distruse după episodul de iarnă crâncenă din luna ianuarie.

Pentru a fi eligibil acordării acestor forme de sprijin, producătorii se roşii trebuie să deţină spaţii protejate de minim 1.000 mp, să obţină o producţie minimă de 2 kilograme de roşii pe fiecare metru pătrat şi să valorifice minim 2.000 kilograme de tomate cu documente justificative în perioada ianuarie – mai, inclusiv, şi noiembrie – 20 decembrie.

Resursele financiare alocate persoanelor fizice ce deţin un atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi familiale precum şi producătorilor agricoli persoane juridice se ridică la 179,752 milioane lei, contravaloarea a 40 milioane euro, şi se asigură de la bugetul de stat prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.