Foştii poliţişti şpăgari aşteaptă verdictul: mai stau în arest sau sunt lăsaţi în libertate?

15

foto: Florin Floreanu

Capul plecat sabia nu-l taie! Cu această atitudine s-au prezentat astăzi la prânz în faţa instanţei cei 7 inculpaţi, foşti poliţişti la Serviciul Rutier, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Spăşiţi, cu paloarea specifică celor mai bine de 40 de zile în arestul Poliţiei Judeţene, inculpaţii DINU CRISTINEL, ANDREI MARIAN ADRIAN, CHIŢOIU MARIAN, DINU DOREL DĂNUŢ, MICU GABRIEL, IONIŢĂ GHEORGHE şi MINOIU COSTEL CRISTIAN au recunoscut pe rând faptele, au declarat în faţa completului de judecată că regretă actele de corupţie şi au solicitat să fie lăsaţi în libertate, sub control judiciar, promiţând in-corpore că se vor prezenta la fiecare termen de judecată şi că nu vor zădărnici în nici un fel actul de justiţie.


După ce procurorul de caz a spus că sunt întrunite condiţiile pentru ca judecarea lor să fie făcută în stare de libertate sub control judiciar, judecătorul a anunţat că instanţa rămâne în pronunţare. Este posibil ca în maxim câteva ore cei 7 inculpaţi să meargă acasă după aproape o lună și jumătate de arest, şi astfel să se alăture altor doi poliţişti – şpăgari, CIRIBLAN CORNEL şi LASCU ALEXANDRU, trimişi şi ei în judecată în acelaşi dosar tot pentru fapte de corupţie, dar aflaţi în libertate. Reamintim că din dovezile puse în dosar reiese că în cursul lunii aprilie 2012 cei 9 inculpaţi, îmbrăcaţi în uniforma de poliţişti de circulaţie, au acceptat şi primit diferite sume de bani (cuprinse între 100 şi 400 lei) de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu le aplica acestora sancţiuni contravenţionale pentru abateri de natură contravenţională la regimul circulaţiei rutiere, fapte recunoscute acum de inculpaţi.
Despre argumentele folosite de avocaţii angajaţi pentru apărare şi despre motivele pentru care s-a dispus amânarea discuţiilor pe fond puteţi afla în ediţia de vineri a săptămânalului Informaţia.
PETRONEL TUDOR

15 comentarii

  1. nu ai cum sa intelegi aceste lucruri deoarece ai banda scurta…..se vede dupa structura articolului ca esti un om care nu doreste binele nimanui..nu mai comenta daca nu stii!!!

  2. TEMA DE CERCETAT PENTRU PRESA SI POLITISTII CORECTI :
    -sub umbrela lui don Ciuperca de foarte multi ani exista un conflict de interese mare cat viitoarea gara Slobozia.
    Arhitecta sefa lucreaza cu firma sotului la toate lucrarile de Planuri urbanistice generale,proiecte cu finantare de la Min.Mediului,M.D.R.T.,A.D.R. Sud -Muntenia si altele,pe care le face primariilor care primesc bani prin rectificare de la Consiliul judetean Ialomita.Pentru detalii solicitati politiei modul in care au fost solutionate dosarele penale deschise si pierdute prin sertare…

  3. In luna iulie treceam spre Bucuresti prin Slobozia conducand agregatul personal.La un semafor am calcat un pic acceleratia fara sa imi dau seama am depasit viteza legala.Am fost oprit de 2 dintre aceste specimene si m-au tinut degeaba 20 minute sa ma amendeze,dar se vedea de la o posta ca asteptau spaga.Am recunoscut ca am gresit,dar ca ma grabesc si i-am rugat sa ia masurile legale.Era noapte si soseaua era libera,pustiu si cred ca aveam clar de o amenda de 4-500 lei.Au stat la masina si s-au sfatuit parca facand in ciuda mea.Apoi mi-au zis ca amenda e cam mare,au intrebat unde lucrez,am spus ca am o firma si mai tare s-au agitat spunand ca am avut de permis si ca nu ar vrea sa il ia,dar trebuie.Eu niciun moment nu am dat de inteles ca sunt dispus sa ofer spaga.Am zis sa faca documentele ca ma grabesc deoarece nu ma deranjeaza ca am sofer personal.Au spus ca va trebui sa il chem ca nu am voie sa mai misc masina,iar eu le-am amintit ca sunt obligati sa imi dea dovada,doar la alcool nu se da.Dupa o alta asteptare mi-au adus toate actele fara sa fie niciun proces verbal.Deci?Preferau sa ia spaga,nu sa isi faca treaba pentru care noi ai platim din banii nostrii.Ulterior am aflat ca unul din domni are un Mustang cu 4;2 benzina,celalalt o motocicleta de curse =se traieste bine din cei 1600 ron cat au salariu…!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.