Furturi și alte haiducii în trafic

0

Polițiștii au identificat un bărbat de 43 de ani, din localitatea Sinești, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă la data de 03/04 noiembrie a.c., pe raza comunei Sinești.
Din cercetările efectuate, a reieșit că bărbatul în cauză ar fi sustras din anexa locuinței unui localnic, mai multe bunuri ce constau în unelte agricole, dar și recipiente metalice.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.
În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiști, în cadrul unui dosar penal, pentru documentarea întregii activități infracționale.
***
Ieri, 06 decembrie a.c., pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate aproape 300 de persoane, iar în urma filtrelor rutiere instituite, poliţiştii au controlat 184 de autovehicule.
Pe timpul desfăşurării acţiunilor pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.
Pentru neregulie constatate, poliţiştii au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, dintre care 84 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, restul amenzilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.
Valoarea sancţiunilor este de peste 21.000 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 7 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și un certificat de înmatriculare, retras.
***
Doi ialomițeni de 20, respectiv 38 de ani, din localitățile Manasia și Jilavele, au fost depistați de către polițiștii rutieri în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.
Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,49 și 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la cele mai apropiate unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

***

Ieri, 05 decembrie a.c., în jurul orei 16.30, pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că în timp ce o femeie de 49 de ani conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a acroșat un pieton, o femeie de 56 de ani, care se afla langă un autovehicul staționat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a piertonului, femeia fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.
Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
***
Polițiștii rutieri au depistat o femeie de 50 de ani, din județul Ilfov, care conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.