Gala finală a concursului internațional de dirijat “IONEL PERLEA” – Ediția a V-a

0

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTE organizează la Slobozia, Joi, 29 iulie 2021, în Sala Europa, Gala Finală a Concursului Internațional de Dirijat “Ionel Perlea” – Ediția a V-a.
Concursul, realizat într-un format nou, Internațional, fără limită de vârstă, s-a bucurat de un real succes, în cadrul competiției înscriindu-se 31 de participanți din 17 țări. Repertoriul abordat de concurenți, în primele două etape eliminatorii a fost atât simfonic, cât și de opera, aceștia având posibilitatea să dirijeze Orchestra “Ionel Perlea” a Centrului Cultural ce îi poartă numele și o serie de soliști vocali invitați, într-o competiție cu Premii în valoare de peste 5000 de euro.
În urma desfășurării primelor două etape eliminatorii, juriul a ales finaliștii competiției:
Bui David –Germania
Choi Andrew Joon – S.U.A
Pădurăriu Mircea – România
Shizuo Z Kuwahara – Japonia
Perlman Mark – S.U.A
Stefaniak Monika – Polonia
Juriul competiției, a fost format din personalități marcante ale vieții culturale din România și Europa:
Andriy Yurkevych – Președintele Juriului – Dirijor și Director muzical al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu – Republica Moldova.
Sabin Păutza – Președinte onorific al Juriului – Dirijor, compozitor, muzicolog – România
Claudio Maria Micheli – Dirijor – Italia
Irina Hasnaș – Compozitor și muzicolog – România
Cătălin Toropoc – Președintele Asociației Suonarte, Bariton – România
Așadar, astăzi, 29 iulie, de la Ora 19:00, în deschiderea Galei Finale a Concursului Internațional de Dirijat “Ionel Perlea” va răsuna “Deșteaptă-te române!”, marcând astfel Ziua Națională a Imnului de Stat a României, în interpretarea Orchestrei “Ionel Perlea”, sub bagheta maestrului Sabin Păutza, concertmaestru fiind Cristian Balaș. În continuarea programului, publicul se va bucura de compoziții nemuritoare de Mozart, Beethoven, Schubert, Verdi și Ceaikovski în interpretarea aceleiași orchestre conduse de dirijorii din competiție, alături de soliștii: Vasile Chișiu, Ana Cebotari, Bianca Poenaru, Andrei Petre, Paul Celmare, Andrei Cocîrlea. Conceptul regizoral al Galei este realizat de Laura Maria Vlădoiu.
Evenimentul va fi organizat cu respectarea tuturor normelor de protecție pentru public.
Biletele se găsesc la Centrul Cultural Ionel Perlea Ialomita la prețul de 40 lei.
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%!
Numărul locurilor este limitat.
Concursul Internațional de Dirijat “Ionel Perlea” – Ediția a V-a face parte din Festivalul Ionel Perlea care are o tradiție de 30 de Ediții și este realizat în scopul promovării personalității marelui dirijor născut în Ialomița și în vederea realizării unei investiții în valorile artei și culturii naționale și universale.
Sponsor : AQUA Carpatica
Partneri: Matricea Românească, Opera Națională București
Parteneri Media: AGERPRES, TVR3, TV Ialomita, Canal 33 Romania, Radio România Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Clasic, Stephanie Events, www.guraIalomitei.com, Cultura Constanta, Marea Dragoste.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.