Gheorghe Păun Ialomiţeanu a primit titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Slobozia

1

DSC09041

Scriitorul Gheorghe Păun Ialomiţeanu a fost recompensat pentru activitatea sa literară cu cea mai mare distincţie a Primăriei Slobozia. Titlul i-a fost înmânat în şedinţa festivă a Consiliului Local, odată cu răsplătirea elevilor premiaţi la olimpiadele naţionale şi a profesorilor îndrumători. „Mulţumesc este superlativul absolut, dar nu-i de ajuns. Prin ceea ce aţi făcut dumneavoastră astăzi, n-aţi făcut decât să-mi aduceţi în suflet multe, multe mulţumiri. Dumnezeu a avut grijă, încă o dată, să ne facă atenţi că nimic fără Dumnezeu. Astăzi, de Înălţare, o sărbătoare religioasă, daţi-mi voie să o fac şi sărbătoarea mea laică, fiindcă toţi suntem copiii lui şi din asemănarea lui. Eu sunt cetăţean de onoare de etnie romă, aşa cum bine s-a spus, şi pentru că cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era cuvântul, daţi-mi voie să mă opresc şi vă mulţumesc încă o dată”, a spus vădit emoţionat Gheorghe Păun Ialomiţeanul. El a fost felicitat de reprezentanţii comunităţii, iar profesorul de istorie Ion Sandu a mărturisit că de la „domnul Gelu” a învăţat apartenenţa la etnia romă şi că a înţeles că ceea ce ne defineşte ca oameni nu este culoarea pielii ci caracterul şi educaţia.
Noul primar ales, Adrian Mocioniu, a salutat iniţiativa executivului, exprimându-şi bucuria că tabloul cu cetăţenii de onoare ai municipiului a fost îmbogăţit cu numele unei persoane care aparţine unei etnii cu bogate tradiţii culturale.

1 comentariu

  1. Bai nene s-au tampit definitiv astia de la cultura, sper ca domul Mocioniu sa pensioneze fosila aia si sa faca intradevar spectacole si cultura cu oameni tineri nu cu fosile!!! Sarbatorile Sloboziei praf!!!pentru ca le e lene fosilelor sa umble si a concesionat locul acela, de desfasurat sarbatorile sloboziei unei maimute din bucuresti de nu au avut dansatorii nici scena de dans!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.