Gigi Petre a devenit ales al tuturor prefecţilor din ţară

1

_DSC4711

Prefectul judeţului Ialomiţa a fost ales preşedinte al Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR).
Întrunirea a avut loc pe 8 aprilie în localitatea Felix din judeţul Bihor, iar pe ordinea de zi s-au regăsit şi aspectele legislative privind categoria înalţilor funcţionari publici.
Liderul recent ales al APSR a declarat că părerea unanimă în rândul membrilor acestei entități este că prefectul trebuie să își mențină statutul de ”înalt funcţionar public” şi nu pe cel de „demnitar”, acest statut oferindu-i posibilitatea de a asigura echilibru şi echidistanţă în abordarea problemelor administrative. Gigi Petre apreciază că ”Prefectul este la mijlocul piramidei administrative şi trebuie să asigure un echilibru, tratând toate administraţiile publice locale şi direcţiile deconcentrate cu aceeaşi măsură.”
Conform unui comunicat de presă, prefectul Județului Ialomița militează pentru depolitizarea, profesionalizarea şi întărirea acestor funcţii, pentru care membrii asociației vor face parte din grupurile de lucru care fac modificări la Legea nr. 340/2004 privind statutul prefecţilor. Propunerile prefecţilor vor fi reunite într-un proiect și vizează întărirea rolului prefectului prin acordarea de noi atribuţii, precum şi înfiinţarea funcţiei de secretar al prefecturii, apolitic, care să asigure continuitatea actului de administraţie.
Printre propunerile acestora se regăsește transformarea prefectului din ordonator terțiar în ordonator secundar de credite și existența unor fonduri pentru situaţii speciale, poate chiar şi pentru cele de urgenţă.
Participanţii la adunarea generală a APSR au mai susținut necesitatea întăririi puterii prefecţilor şi subprefecţilor, deoarece în prezent, deşi aceştia răspund direct de aplicarea a 84 de legi care prevăd obligații în sarcina prefectului, atribuții specifice, nu au pârghii de exercitare a autorităţii și de sancționare a nerespectării normelor de către cei cărora li se adresează.
Printre temele discutate s-a regăsit şi organizarea alegerilor locale din 5 iunie, pentru care se înregistrează dificultăţi în găsirea de experţi electorali şi operatori electorali, necesari pentru înfiinţarea birourilor secţiilor de votare.

1 comentariu

  1. Abia aştept “poziţia” diminutivului Tinel, mai ales după eşecul total la Primăria Generală a capitalei. Oare maimuţoii ăştia de-şi zic “liberali”, chiar nu-şi dau seama că au distrus însuşi conceptul de liberalism fuzionând cu excrementele pedeliste?! Probabil maimuţoiul de serviciu va apărea să ne spună el cât de tâmpiţi au fost cei care l-au ales pe Gigi Petre într-o atare funcţie. Dacă nu mă-nşel, Prefecturile aveau şi Secretar, sau Director General, ceva în genul ăsta. Pediştii chiar au avut în asemenea post pe arhitectul Ion Vede. Bine’nţeles că vor apărea postări ale unora care au un ghimpe împotriva prefectului. Eu n-am decât să salut faptul că un ialomiţean a fost ales într-o astfel de funcţie la nivel naţional.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.