Godinul se mai foloseşte încă pentru încălzirea unor şcoli din Feteşti

0

_DSC7794

Sursa rudimentară de încălzire şi lemnele ude umplu clasele de fum, iar elevii învaţă îmbrăcaţi ca afară. Situaţia a fost semnalată de părinţi la o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi, conform acestora, este unică în judeţ.

Condiţiile de studiu pe care le au copiii din cartierele sărace ale Feteştiului au fost reclamate inspectorului general şcolar adjunct în cadrul unei dezbateri privind infrastructura edilitară a municipiului.
Culmea este că la acest moment la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean se află doi profesori din Feteşti, care, în urma inspecţiilor din teritoriu, au constatat că încălzirea cu godin se mai întâlneşte doar în această comunitate. De neînţeles este pentru inspectorul Cătălin Grigore şi cum o şcoală reabilitată a fost dată în folosinţă fără sistem de încălzire.
Din cele 284 de localuri pentru şcoli şi grădiniţe din judeţ, doar 30 au autorizaţie de funcţionare de la pompieri, iar pentru 90 se aşteaptă un aviz favorabil privind siguranţa la incendiu.
Dezbaterea a fost organizată de grupul de lucru al PSD pentru identificarea nevoilor reale ale locuitorilor judeţului Ialomiţa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.