Grup infracţional specializat în furturi din societăţi comerciale, destructurat

0

Polițiștii din Ialomița și cei de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române au destructurat o grupare infracțională specializată în furturi din societăți comerciale. Au fost ridicate bunuri în valoare de peste 200.000 de lei, 4 autovehicule au fost indisponibilizate, iar trei persoane au fost reținute.

Luni, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au efectuat 31 de percheziții, în București și în județele Brăila, Constanța, Tulcea și Teleorman, atât la domiciliile a 6 persoane bănuite de comiterea de furturi de produse fitosanitare, cât și la sediile unor agenți economici, beneficiari ai produselor sustrase. La activități au participat și luptători de la acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța și Brăila.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 800 de litri de pesticide, 620 de kg. de semințe de floarea soarelui, 2 tone de produs petrolier, scule și aparate electrice, bunuri susceptibile a proveni din furturi, toate în valoare de 223.000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme și ridicate instrumente de tăiere și forțare, ce ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor. 

Din cercetări a reieșit că, din septembrie anul trecut şi până în prezent, cei șase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 34 de ani, au comis mai multe furturi din societăți comerciale, de pe raza județelor Ialomița, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea și Călărași.

Verificările continuă sub aspectul săvârşirii a mai multe infracţiuni de furt calificat, cu trei dintre suspecţi în stare de reţinere.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.