Gura cititorului

1

jlulul

Mergand zilele acestea prin oras am vazut ca au inceput lucrari de marcare a drumurilor si a trecerilor de pietoni. Cum sunt mai curios din fire, in timp ce asteptam la semafor mi-am aruncat o privire la modul in care se face vopsirea trecerilor de pietoni si am ramas inmarmurit. Am zis ca asa ceva nu e posibil in sec.21, intr-o tara care are pretentii ca e in UE. Vopsitul trecerilor de pietoni se face fara nici o spalare si curatare prealabila a prafului de pe carosabil. Practic se vopseste praful de pe asfalt care la prima ploaie se va spala.
Atragandu-i atentia unui muncitor ca inainte de vopsirea asfaltului ar fi bine sa spele pentru a prinde vopseaua, acesta mi-a raspuns cu un ton deranjant ca nu va mai ploua. Alt muncitor ridica din umeri ca nu are ce sa faca. Nu se respecta nici un proces tehnologic pentru marcarea drumurilor.
Acelasi lucru l-am observat si muncitorii care incearca sa sa astupe gropile (Ardealului colt cu Bd. Unirii) cu bitum la sac. Acestia folosesc o amorsa care e stropita tot peste praful din gropi. Mai mult, am observat ca muncitorii care astupa gropile nici macar nu semnalizeaza perimetrul si nu poarta nici echipament de protectie.
Atragandu-i din nou atentia asupra procesului tehnologic de astupare a gropilor, unul din acestia a inceput sa ma injure. Sa nu mai vorbesc de maturatori care in loc sa stanga praful cu diferitele echipamente care exista, acestia plimba praful dintr-o parte in alta folosind maturi. Daca lasi masina pe o strada unde “se matura” intr-o ora e plina de praf.
In aceste conditii, ma gandesc din ce in ce mai serios sa plec din cocina asta de oras pentru a nu mi se mai face rau cand vad la tot pasul oameni slab pregatiti care nu se implica in ceea ce fac. Eu imi platesc taxele iar Primaria foloseste banii mei pentru lucrari de mantuiala, care vor tine cateva saptamani.
Beneficiarului lucrarilor (cred ca este Primaria Slobozia) ii sugerez sa verifice lucrarile inainte de receptionarea acestora.
Pana cand nu vad ca se indreapta ceva eu nu imi voi mai plati taxele.
Totusi trebuie sa recunosc ca este un progres, nu se vopseste pe ploaie.
Florin Damian, Slobozia

1 comentariu

  1. Te felicit pt articol, pentru ca prin el ai atras atentia asupra uneia dintre bolile de care sufera poporul asta: buleala. Si cand esti meticulos, perfectionist, riguros, chibzuit esti vazut ca ‘un nebun/ciudat/dificil’ in lumea lor de ‘normali’. Deci ce facem dle. sef de echipa de vopsitori, sau dle. inginer al firmei care are asa angajati, sau dle. director/patron al firmei care asa angajati, sau dle. reprezentant al beneficiarului acestei lucrari, sau dle. primar ‘hahait’ ca basescu, cand vedeti vopsea peste praf ?… cand intelegeti ce inseamna ‘lucrul bine facut’ ?…. Ce lasam in urma noastra reprezinta eticheta noastra!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.