Guvernul a aprobat acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională Muzeului Agriculturii Slobozia

2

ZYthdq4X_muzeul-agriculturii-slobozia_4-1024x675

În baza unei Hotărâri de Guvern emise în şedinţa de miercuri, 27 iulie, Muzeul Agriculturii Slobozia a devenit muzeu de importanţă naţională şi şi-a schimbat titulatura în Muzeul Naţional al Agriculturii.
Conform prevederilor art. 16 alin. (2) din Legea nr. 311/2003 a muzeelor şi a colecţiilor publice, „schimbarea titulaturii muzeelor şi colecţiilor publice se realizează prin hotărâre a Guvernului, cu avizul Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, la propunerea autorităţii în subordinea căreia se află muzeul sau colecţia publică”. Astfel, recentul act guvernamental a fost precedat de emiterea, in iunie anul trecut, a acordului Consiliul Judeţean Ialomiţa pe această temă, motivat de faptul că Muzeului Agriculturii Slobozia deţine un patrimoniu constituit din bunuri culturale mobile – colecţii unicat la nivel naţional – fiind singurul muzeu de acest profil din ţară.

Citește>>

2 comentarii

  1. Acest muzeu este de fapt un depozit de mașini agricole vechi.
    Dacă tot i-au dat „importanță națională” (ce-o însemna asta, ei știu!) atunci poate se gandesc și la o finanțare a extinderii si amenajării acelei clădiri pentru a putea deveni cu adevărat un muzeu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.