Guvernul a aprobat OUG privind măsuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariați

0

Guvernul a aprobat în ședința de joi ordonanța de urgență privind măsuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariați, angajați din IT, cercetare-dezvoltare și inovare, sezonieri, salariații cu dizabilități încadrați cu handicap grav, dar și angajații part-time, a anunțat Nelu Barbu, purtător de cuvânt al Executivului.
“Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului României a fost introdusă și adoptată o ordonanță de urgență privind măsuri pentru protejarea veniturilor unor categorii de salariați. (…) Este vorba despre angajați din patru domenii, patru categorii: domeniile IT, care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, cei care lucrează în cercetare – dezvoltare, inovare, cei care desfășoară activități cu caracter sezonier, precum și salariații care sunt încadrați cu handicap grav sau accentuat.
Măsura se aplică pentru veniturile obținute în anul 2018 și asigură același nivel al veniturilor din salarii și asimilate salariilor realizate în anul 2017, astfel încât angajatorii acestora să nu fie obligați la un efort financiar suplimentar”, a precizat Nelu Barbu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.